Tekken-producent spreekt zich uit tegen doodsbedreigingen

Tekken-producent spreekt zich uit tegen doodsbedreigingen

'Bedreigingen komen ontwikkeling van de game niet ten goede'

Tekken-producent Katsuhiro Harada spreekt zich uit tegen de talloze doodsbedreigingen die ontwikkelaars op zich af krijgen, en benoemt dat het de ontwikkeling van games negatief beïnvloedt.

Dat doet Katsuhiro Harada op X (voorheen Twitter). Hij benoemt dat de 'dwaze bedreigingen' ook daadwerkelijk negatieve gevolgen hebben voor de ontwikkeling van de game - waardoor de wensen van de dreigende spelers in kwestie juist niet worden vervuld. Hij reageert in het specifiek op een speler die zegt dat hij Harada op het hoofd gaat slaan met een brandende hamer als het personage Eddy Gordo niet in Tekken 8 zit.

Het is een gekke bedreiging, maar ook die zijn niet zonder gevolgen: volgens Harada hebben evenementen rondom de game mede door bedreigingen als deze meer beveiliging. In erge gevallen kunnen ontwikkelaars door bedreigingen niet aanwezig zijn bij de desbetreffende evenementen.

Harada benoemt ook dat bedrijfsleden, advocaten en bestuursleden van bedrijven niet graag geïntimideerd worden, en averechts op de wensen reageren. Het kan voorkomen dat het personage waar de bedreiging om draait expres niet in de game komt wegens bedreigingen als deze. Tot slot benoemt Harada dat het gebruik van de wij-vorm in dreigementen de hele Tekken-community negatief afschildert, en dat het de motivatie van ontwikkelaars niet bepaald ten goede komt.

Tekken 8 verschijnt op een nog onbekende datum op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Iemand met een brandende hamer slaan is volgens mij meer als een (smakeloze) grap bedoeld dan een dreigement me dunkt.

1

Wat een treurig figuur ben je dan als je zo’n bedreiging gaat sturen. Social media maakt echt het slechtste in mensen los. Beetje met een grote bek achter een toetsenbord zich als een debiel gedragen. Niet zo gek dat je steeds geluiden hoort over het niet meer anoniem op het internet mogen. ik ben daar heel erg op tegen maar hierdoor snap je het wel steeds meer.

0

Aanbevolen voor jou