System Shock-maker: ‘Rechten deel 3 zijn van Tencent’

System Shock-maker: ‘Rechten deel 3 zijn van Tencent’

Nightdive Studios-ceo Stephen Kick verduidelijkt op Gamescom de situatie rondom System Shock 3, en legt uit dat de rechten bij Tencent liggen.

System Shock 3 was al enkele jaren in ontwikkeling bij Otherside Entertainment, de studio van originele System Shock-makers Paul Neurath en Warren Spector. De game verdween echter van het toneel in 2020, waarna Otherside in een kort statement meldde dat Tencent “de System Shock-franchise de toekomst in zou brengen”.

Wat dat precies inhoudt voor de toekomst van System Shock 3 was onduidelijk, totdat Nightdive Studios-baas Stephen Kick de situatie afgelopen weekend enigszins verduidelijkte tegenover VGC. Volgens hem liggen de rechten voor het vervolg namelijk niet meer bij Nightdive (de oorspronkelijke eigenaar en ontwikkelaar van de remake) of Otherside (die de rechten overnamen), maar bij de Chinese grootmacht Tencent.

“Toen we de rechten voor de franchise kregen, licentieerden we de rechten voor de derde game aan Warren en Paul bij Otherside. Zij verkochten de rechten later aan Tencent”, aldus Kick. “Dus Tencent heeft de rechten voor de derde game, en wij hebben de rechten om een remake van de eerste game te maken en mogelijk een remake van de tweede.”

Kick zegt dat hij niet weet of Spector of Neurath – die zijn team wel van feedback en commentaar voorzien voor de System Shock-remake – verbonden zijn aan een vervolg op System Shock 2, en dat het volledig aan Tencent ligt of die er überhaupt komt. “[Tencent] kan technisch gezien ook deel 4 en 5 maken, maar dan moeten ze eerst deel 3 maken. We zullen zien.”

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou