Supermassive Games onthult horrorgame The Quarry

Supermassive Games onthult horrorgame The Quarry

Until Dawn-maker Supermassive Games en uitgever 2K onthullen een nieuwe horrorgame genaamd The Quarry.

Watch on YouTube

The Quarry komt op 10 juni uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Het verhaalgedreven spel volgt een groepje kampbegeleiders vanaf de laatste dag van hun zomerkamp. Wat een feestelijk einde van de zomer moet worden, krijgt een onverwachte en levensgevaarlijke wending.

In The Quarry kruipen spelers in de huid van alle negen kampbegeleiders en moeten zij keuzes maken die de loop van het verhaal beïnvloeden, vergelijkbaar met de The Dark Pictures Anthology-games van Supermassive. De cast bestaat uit onder andere David Arquette (Scream), Ariel Winter (Modern Family), Justice Smith (Jurassic World), Brenda Song (Dollface), Lance Henriksen (Aliens) en Lin Shaye (A Nightmare On Elm Street).

Multiplayer
Spelers kunnen het spel solo spelen, maar ook online samenwerken met maximaal zeven vrienden. Dan kijkt iedereen samen naar het verhaal en wordt er gestemd op de keuzes die gemaakt moeten worden. Console-multiplayer werkt alleen voor mensen die op dezelfde generatie Xbox- of PlayStation-console spelen.

The Quarry biedt ook couch-co-op, waarbij iedere speler een kampbegeleider kiest en zijn of haar keuzes maakt. Tevens is er een Movie Mode waarin überhaupt geen keuzes gemaakt hoeven te worden, waardoor het spel zich als film afspeelt.

Deluxe en Standard Edition
The Quarry verschijnt in twee versies: de Deluxe Edition en Standard Edition. Voor liefhebbers van extra bloederige horror zit er een ‘gorefest’-optie voor de Movie Mode in de Deluxe Edition. Ook kunnen bezitters van die editie met de Death Rewind-functie tot driemaal toe de dood van een speelbaar personage terugdraaien; normaal wordt die functie pas beschikbaar als de speler het spel volledig uitspeelt.

Bezitters van de Deluxe Edition krijgen ook een op de jaren ‘80 gebaseerd outfit-pakket, en kunnen kiezen uit drie verschillende filters: “8mm-stijl filmkorrel (Indie Horror), retro-videoband (‘80s Horror) of klassieke zwart-witcinematografie (Classic Horror)”. Die filters zijn ook beschikbaar als bonus voor mensen die The Quarry vooruitbestellen.

Het is voor het eerst dat 2K een interactief horrorverhaal als The Quarry uitbrengt. “The Quarry is een compleet ander soort game dan wat 2K in het verleden heeft uitgebracht”, zegt 2K-president David Ismailer in een persbericht. “We gaan de samenwerking aan omdat Supermassive Games simpelweg het best zijn in wat ze doen, en wij zijn grote fans van de studio. De kans om te werken met een van de grootste creatieve breinen in onze industrie komt niet vaak voor.”

The Quarry moet op 10 juni uitkomen voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Arme Ted Raimi, voor eeuwig onzichtbaar. Zo te zien heeft Supermassive zichzelf weer overtroffen want ik heb nu al een bloedhekel aan alle speelbare karakters. Het is niet vaak dat ik games koop om juist niet te overleven.

0

Aanbevolen voor jou