Square Enix-werknemers tonen interesse in Final Fantasy 6-remake

Square Enix-werknemers tonen interesse in Final Fantasy 6-remake

De brand manager van Final Fantasy legt uit waarom dat een grote uitdaging is

Werknemers van Square Enix zouden graag aan een remake van Final Fantasy 6 werken.

Dat meldde brand manager en Final Fantasy 7 Remake-producent Yoshinori Kitasi tijdens een rondetafelgesprek om het vijfendertigste jubileumjaar van de franchise te vieren. Genki_JPN vertaalde een gedeelte van dit gesprek.

"Ik denk dat Final Fantasy 6 Remake moeilijk zou zijn. Final Fantasy 7 Remake is nog niet af, dus ik kan er nog niet over nadenken. Maar er zijn veel Final Fantasy 6-fans binnen het bedrijf, en ze vragen mij vaak wanneer we (een remake van) 6 gaan maken."

Final Fantasy-bedenker Hironobu Sakaguchi was ook aanwezig tijdens het gesprek. Volgens hem is het maken van een remake van Final Fantasy 6 zo'n uitdaging omdat het origineel uit pixels in plaats van polygonen bestaat - het zou dus meer werk kosten om er een 3D-game van te maken. Ondanks dat vroeg hij aan Kitasu: "Kun je het niet wat sneller uitbrengen?", waarna Kitasu moest lachen.

Final Fantasy 6 verscheen oorspronkelijk in 1994 op de SNES en werd in 1999 ook op PlayStation uitgebracht. In 2006 verscheen een versie voor de Game Boy Advance. Onlangs maakte de game ook deel uit van de Final Fantasy Pixel Remaster-collectie.

Later deze week komt het nieuwste deel in de reeks, Final Fantasy 16 uit. Square Enix werkt ook aan het tweede deel van Final Fantasy 7 Remake, genaamd Rebirth. De game komt in 2024 uit op twee disks - onlangs werd er een nieuwe trailer van getoond. Journalist Jeff Grubb speculeerde eerder deze maand dat er achter de schermen ook aan een remake van Final Fantasy 9 wordt gewerkt, al is dat vooralsnog niet bevestigd.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als game zou een remake van FFVI van veel grotere schaal zijn dat FFVII. Of juist kleiner... fans, waaronder ik, willen al jarenlang een HD-2D remake van het spel. Het is al onmogelijk om een remake van FFVI te maken in 3D, simpelweg door het aantal speelbare personages in het origineel en de grootte van de wereld. Zelf zou ik het omwille van het verhaal dit aantal niet verder omlaag kunnen brengen dan acht. En er zijn fans die zullen klagen dat personages als Shadow, Mog, Strago en zelfs Gau niet in het spel te besturen zijn.

0

Deze gebruiker is verwijderd

[Reactie gewijzigd door messtranor (gebruiker is geblokkeerd) op 17 juli 2023 - 16:04]

0
test

Heeft te maken met balanceren van characters en het feit dat ze allemaal totaal andere skillsets hebben. En de grootte van de spelwereld in FFVI is vele malen meer dan FFVII of andere 3D Final Fantasy games. FFXVI komt nu redelijk in de buurt, maar zelfs dan is het geen open wereld, maar verdeeld in secties. Misschien met de uiteindelijke mogelijkheden van UE5 of UE6 dat het wel zou kunnen, maar op dit moment is het te veel.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Naar mijn bescheiden mening de beste Final Fantasy, en een van de beste JRPG's ooit gemaakt (al komt Chrono Trigger gevaarlijk dichtbij :D)

0

Aanbevolen voor jou