Square Enix-president herhaalt wens om blockchainspellen te maken

Square Enix-president herhaalt wens om blockchainspellen te maken

Square Enix-president Yosuke Matsuda herhaalt zijn wens om ‘speel om te verdienen’-games, op basis van blockchaintechniek, te creëren.

De Square Enix-president spreekt onder andere over blockchain in een interview met Yahoo Japan. Een focus op alleen traditionele spellen zou volgens Matsuda “niet genoeg” zijn voor de toekomst van Square Enix. Hij spreekt zijn visie uit voor spellen waarin de spelers zelf content maken en daar aan verdienen (via VGC).

“In de toekomst willen we proberen om in ‘autonome game-content’ te voorzien”, aldus Matsuda. “Tot nu toe, in de meeste spellen, maakten wij de content als een afgerond product en speelden de spelers die content. Maar er zijn een aantal spelers in de wereld die er zelf aan bij willen dragen om games interessanter te maken, door nieuwe settingen en speelmanieren te ontwikkelen.”

“In de toekomst willen we gebruikmaken van de kracht van die spelers om games te ontwikkelen die blijven evolueren. Als we, in plaats van op welwillendheid te vertrouwen, kunnen zorgen voor beloningen voor spelers via technieken als blockchain, dan is er een mogelijkheid dat innovatieve en interessante content gemaakt kan worden met de ideeën van de gebruikers.”

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit soort praktijken laten me altijd de goede oude tijd missen waarbij er bijvoorbeeld bij Unreal Tournament een hele community was die zelf gratis maps, game modes, karakters en wapens maakte. Nu probeert men overal geld uit te trekken.

0
test

@Riyakuya Vergeet de warcraft III editor mode niet, bedrijven vinden dat over het algemeen niet zo leuk. Dota en blizzard hebben genoeg rechtzaken gevoerd...

0
test

Kun je ook best veel toffe dingen mee doen, ik snap dat ze het onderzoeken.

0

Aanbevolen voor jou