Square Enix overweegt toch dlc voor Final Fantasy 16

Square Enix overweegt toch dlc voor Final Fantasy 16

Eerder gaf het bedrijf aan geen uitbreidingen te willen maken voor de game

Ondanks eerdere claims staat Square Enix mogelijk toch open voor downloadbare content voor Final Fantasy 16.

Square Enix gaf eerder aan dat het weinig interesse had in dlc voor de pas uitgekomen game - vooral omdat het verhaal van het spel volledig rond is. Producent Naoki Yoshida meldt aan GamerBraves echter dat de uitgever nu toch niet meer zo standvastig is.

"Zoals je weet wilden we met Final Fantasy 16 een volledig, compleet verhaal bieden, iets dat je van begin tot eind kon ervaren zonder dlc, en dat is ons gelukt." Hij vervolgt: "Dat gezegd hebbende krijgen we feedback van mensen die de game hebben gespeeld. Veel van hen willen meer, en we weten en begrijpen dat. We overwegen onze opties, dus hopelijk kunnen we in de nabije toekomst meer duidelijkheid geven."

In een week tijd werden er drie miljoen exemplaren van Final Fantasy 16 verscheept. De game kwam afgelopen juni exclusief uit voor PlayStation 5.

Final Fantasy 16 speelt zich af in Valisthea, een middeleeuws ogend koninkrijk waarin de verhoudingen tussen verschillende naties gespannen zijn. Clive Rosfield, de First Shield of Rosaria, probeert zijn jongere broer Joshua te beschermen, maar door een samenloop van omstandigheden moet Clive er op uit trekken om het op te nemen tegen de Dark Eikon Ifrit. De game zit vol met actievolle gevechten, een nieuw vechtsysteem en een focus op grote summons – in deze game ook wel bekend als Eikons.

Erik Nusselder gaf een 9 aan de game in de Gamer.nl-recensie: "Final Fantasy 16 is een gedurfd en ambitieus actie-avontuur vol memorabele momenten, aangrijpende wendingen en een nieuw, flitsend vechtsysteem dat uitstekend uitpakt. Het was misschien nog beter geweest als de game helemaal afscheid had genomen van zijn rpg-roots, maar de liefde voor Final Fantasy en epische verhaalvertellingen is tijdens elke minuut voelbaar."

Watch on YouTube
Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geen DLC uitbrengen voor een goedverkopende game is sowieso vreemd. Ze kunnen zo gemakkelijk extra verdiensten maken.

-2
test

Zou ik liever zien, dat ze gewoon een tweede deel uitbrengen.

0
test

Zou mooi zijn. Maar dat is helaas geen garantie dat ze ook net zo goed zullen zijn. Kijk maar naar 13-2 en lightning returns.

0

Deze gebruiker is verwijderd

2
test

Een direct vervolg op een Final Fantasy zou verboden moeten zijn. Het is redelijk oké als het verhaal gesplitst is in meerdere stukken, zoals FFVIIR. Maar dit verhaal van FFXVI is al compleet en je zou hooguit een prequel kunnen maken over de gebeurtenissen vooraf rondom de Northern Territories. Daarnaast wordt Lightning Returns qua gameplay geprezen, maar qua verhaal uitgekotst binnen de fanbase. Uiteindelijk is het verhaal in een Final Fantasy deel toch belangrijker.

[Reactie gewijzigd door Larafin op 13 juli 2023 - 20:17]

0
test

In de game wordt gerefereerd naar Leviathan the Lost. Ik ging er al vanuit dat er DLC zou komen.

0
test

In de game wordt ook verwezen naar de val van Drake's Eye en Drake's Tooth. + Leviathian the Lost is waarschijnlijk de Eikon van de Iron Kingdom, die doden altijd hun bearers en dominants.

0

Aanbevolen voor jou