Square Enix onthult binnenkort plannen voor Final Fantasy-jubileum

Square Enix onthult binnenkort plannen voor Final Fantasy-jubileum

Square Enix is van plan om binnenkort plannen te onthullen voor het vijfendertigste jubileumjaar van Final Fantasy.

Dat liet de uitgever weten tijdens de bekendmaking van diens fiscale jaarcijfers. Analist David Gibson vatte de aankondigingen van het bedrijf op Twitter samen.

Square Enix zou de plannen voor het jubileumjaar ergens deze maand of volgende maand willen onthullen. Wat dat precies omvat, is nu nog niet bekend, al is er eerder dit jaar al wel een speciale website online gekomen. De eerste Final Fantasy-game kwam op 18 december 1987 uit op de Famicon (NES), dus eind dit jaar bestaat de reeks vijfendertig jaar.

Het bedrijf liet verder weten dat het hoge verwachtingen heeft voor Final Fantasy 16. Ergens binnenkort moet een nieuwe trailer van de aankomende PlayStation 5-game worden getoond.

Tot slot liet Square Enix weten dat het geld dat de verkoop van diens westerse studio's hen oplevert, niet in nft's wordt geïnvesteerd zoals eerder naar buiten werd gebracht. In plaats daarvan wordt het geld gebruikt om de kernwerkzaamheden van het bedrijf aan te sterken. De financiën voor de ontwikkeling van nft's komen uit een ander potje.

Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

FF9 Remake (2024-2025), FF7 Remake Part 2 (2023-2024), FF16 (2022-2023) en FF7 Ever Crisis (2022). Dit is mijn voorspelling voor de komende jaren. :) Voor FF9R en FF7R is het bij beide een beetje afhankelijk hoe deze in elkaar zitten.

0

@Ardyn Ja, ik denk niet dat we dergelijke info al dit jaar te horen gaan krijgen. Voor dit jaar, wellicht een klein tipje van de sluier voor 2023, maar game info voor 2024, dat is echt te vroeg.

0
test

@Quirinius We hebben het hier over Square Enix. Hetzelfde bedrijf toonde afgelopen jaar een titel van een game die pas over jaren komt (DQXII). Hetzelfde bedrijf heeft bijna twee jaar geleden aangekondigd dat FFXVI komt, dat wordt ook gewoon minimaal twee jaar. Hetzelfde bedrijf heeft afgelopen maand KHIV aangekondigd, dat zal waarschijnlijk ook minimaal twee jaar duren. Als er een bedrijf is waarvan je kunt verwachten dat zij iets twee jaar (of langer) van tevoren aankondigen, dan is het Square Enix.

0
test

@Ardyn Persoonlijk hopelijk niet als eerste een 9 remake( die mag op zich best maar ik hoop op een andere) Ik vind die game een tikje minder vergeleken met deel 8 die dan wat ondergewaardeerd is. Vooral het hoofdpersonage Squal in 8 vind ik zo schitterend geschreven kwa persoon en persoonlijke groei. Dat is puur een mening van mij natuurlijk. Ik zie dus veel liever een 8 remake. Die game had al niet de liefde gekregen die het verdient. Ook de originele niet vind ik. 7 had in de gevechten nog acceptabel achtergrond plaatjes maar ik 8 was dat echt slecht gemaakt. Maar als het een 9 remake wordt dan hou ik hem ook goed in de gaten hoor. Deel 7 ten 9 zijn wel de ultieme beste FF games kwa gameplay.

0
test

@watashi wa maurice desu. Ik begrijp je mening, al ben ik het er totaal niet mee eens. Persoonlijk vind ik Squall nogal cringe, de angsty-teen vibe ligt mij echt nooit. FFIX is mijn persoonlijke favoriet en is juist het meest geschikt voor een degelijke remake naast FFVIII. FFVIII is te "realistisch", dus zou Square Enix er duidelijk voor kiezen om het eenzelfde treatment als FFVII te geven. FFIX heeft een meer cartoony style, diende vroeger als een terugkeer naar de roots en zou dus perfect werken als een turn-based JRPG. Geef het scherpe graphics (zie Memoria Project) en een snellere engine, dat is alles wat in ieder geval nodig is. De game verkocht vroeger niet al te veel, dus is het vooral een kwestie van in de spotlight brengen. Overigens is dit verder ook mijn eigen mening natuurlijk. Alleen zou ik FFVIII nooit als remake zien die naast FFVII Remake kan bestaan, FFIX wel. Kan altijd nog in de toekomst komen natuurlijk.

0

@watashi wa maurice desu. VIII met die militaire achtergrond is veel teveel een kopie van VII. SE zag dat VII goed verkocht dus die dacht het nog even over te kunnen doen. Maar met een twist door het hele leveling up systeem naar de tyfus te helpen met het junction system. Dus ja, met teveel van hetzelfde maar slechtere gameplay, geen wonder dat je game dan minder waardering krijgt. Je kunt van IX zeggen wat je wilt, maar het doet duidelijk iets anders dan VII/VIII deden qua world building en gameplay.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou