Spelers merken op dat Rockstar ‘transfobische’ content uit GTA 5 haalde

Spelers merken op dat Rockstar ‘transfobische’ content uit GTA 5 haalde

Spelers van de currrent gen-versie van Grand Theft Auto 5 hebben opgemerkt dat er mogelijk transfobische content uit het spel is gehaald.

De veranderingen werden voor het eerst opgemerkt op Reddit. Een pop genaamd de “Captain Spacetoy Interstellar Transgender”, met “verwisselbare genitaliën”, is wel te zien in de Xbox One- en PlayStation 4-versie van GTA 5, maar niet in de Xbox Series X-/S- en PlayStation 5-versie. De pop was te zien in het kantoor van de arcadehal in het spel.

Ook lijkt Rockstar ervoor gezorgd te hebben dat bepaalde npc’s niet meer kunnen spawnen in bepaalde gebieden van het spel. Zo waren er “Drag Queens” te zien buiten nachtclub Cockatoos. Die personagemodellen zijn nog wel te vinden in de Director Mode van het spel, blijkens onderstaande tweets van Kirsty Cloud, maar daar zijn wel hun dialogen aangepast. 

Vorig jaar riep Out Making Games, een lhbti-organisatie uit het Verenigd Koninkrijk, Rockstar op om transfobische elementen uit GTA 5 te halen. Elementen die volgens de organisatie sinds 2013 in het spel zaten. GTA 5 zou volgens Out Making Games stereotyperen en aanzetten tot haat jegens lhbti’ers.

Rockstar heeft nog niet gereageerd op de aanpassingen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Iets waar de Erik Nusselders en Wouter Brugges van deze wereld maar al te blij van worden. Gewoon zoveel en zovaak mogelijk huilie huilie doen en je krijgt het voor elkaar. Ik kan haast niet wachten tot GTA 6, een waarschijnlijk zeer politiek correcte game. Bedankt sociaal rechtvaardigheidsstrijders!

0

@Rahl Jij vind dat discriminatie van minderheidsgroepen gewoon moet kunnen. Dat het allemaal maar 'een grapje' is zeker. Het zegt genoeg over wat voor persoon jij bent

0
test

@Quirinius Was dit niet het spel waarin je een onschuldige arab looking guy martelde? Dat zal vast nog wel in de ps5 versie zitten, vind je dat wel goed of is dat "anders".

0
test

@Quirinius Je kiest er zelf voor om beledigd te zijn, sneeuwvlokje.

0
test

Wat is hier transfobisch aan? Als ik spinnen persifleer of grappen maak over kleine ruimtes, ben ik dan arachnafobisch of claustrofobisch?

0

@denver Spinnen en kleine ruimtes zijn geen mensen.

0
test

@Quirinius Maar grappen over homo’s hebben toch ook niks met homofobie te maken?

0
test

@Quirinius Klopt maar het wordt fobie staat voor angst. Of beter voor een angststoornis. En dan het stukje ervoor staat voor waar die angststoornis dan voor is., Dus de vraag die Denver stelt is zeer goed. Als je grappen maakt over een onderwerp is dat geen fobie. Grappen over spinnen maakt geen arachnafobie. En claustrofobie krijg je niet door grappen te maken over kleine ruimtes. Dus transfobie krijg je niet vanwege grappen over die mensen. Lijkt me een foute keuze voor het woord fobie denk ik. Of is er een woord gemaakt wat ook totaal de regels van latijn aan zijn laars lapt en dat fobie tegenwoordig lukraak gebruikt mag worden. Ook als het niet om een angststoornis zou gaan? Lijkt me niet. Dus ik vond de vraag van Denver heel goed. Wat is hier de fobie in, en waarom denken we dat je een fobie hebt als je grappen of persiflages maakt over iets.

0

Aanbevolen voor jou