Sony zou exclusiviteitsdeals voor Metal Gear Solid 3-remake, Silent Hill en Castlevania hebben gesloten

Sony zou exclusiviteitsdeals voor Metal Gear Solid 3-remake, Silent Hill en Castlevania hebben gesloten

Capcom zou ook aan een Dead Rising-reboot werken

Sony zou met Konami deals hebben gesloten om een remake van Metal Gear Solid 3, alsmede Silent Hill- en Castlevania-spellen, (tijdelijk) exclusief op PlayStation-consoles uit te brengen.

Dat claimt Windows Centrals Jez Corden te hebben vernomen. In eerste instantie reageerde hij op een claim van Xbox Era-podcastdeelnemer Shpeshal Nick dat de remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater waar al geruime tijd geruchten over gaan op een of andere manier PlayStation-exclusiviteit heeft en ergens binnenkort tijdens een livestream wordt getoond. Corden claimde vervolgens soortgelijke berichten gehoord te hebben.

Daarna meldde Corden dat hij ook geruchten heeft gehoord over andere deals die Sony met Konami heeft gesloten. Daaronder zouden ook Castlevania en Silent Hill vallen. Laatstgenoemde lijkt te kloppen, aangezien de remake van Silent Hill 2 alleen voor PlayStation 5 en pc is aangekondigd. Over een nieuwe Castlevania-game is nog niets bekend.

Tot slot claimt Corden gehoord te hebben over een reboot van de Dead Rising-reeks waar Capcom aan werkt.

Hoe dan ook is het bovenstaande nog niet officieel bevestigd. Volgens langlopende geruchten zou Virtuous aan een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater werken. Die studio is onder andere bekend van het porten van Dark Souls en The Outer Worlds naar Nintendo Switch. Ook heeft de studio meegeholpen aan de ontwikkeling van diverse bekende games, waaronder Watch Dogs 2, Battlefield 5 en The Last of Us.

Daarnaast heeft Noriaki Okamura van Konami eind vorig jaar gemeld dat er dit jaar iets komt dat "langverwacht" is. Okamura was de producent van meerdere Metal Gear Solid-games.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Wie de bal kaatst, kan het terug verwachten.... "World Premiere. XBOX One console exclusive."

0

Aanbevolen voor jou