Sony ziet PlayStation 5-release voor Palworld wel zitten

Sony ziet PlayStation 5-release voor Palworld wel zitten

Game is sinds release afgelopen vrijdag een groot succes

Sony lijkt enthousiast te zijn over het idee om Palworld op PlayStation 5 uit te brengen.

Afgelopen vrijdag kwam de Early Access-versie van Palworld op Steam, Xbox-consoles en Game Pass uit, maar een PlayStation-versie is er niet. Officieel liet ontwikkelaar Pocketpair weten een PlayStation-versie "te overwegen", al zijn er op dit moment blijkbaar geen concrete plannen.

Shuhei Yoshida, de voormalige directeur van Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios en het huidige hoofd van indiegames op PlayStation, reageerde op een tweet van een fan die de game op PS5 wil zien met een duidelijke "ja". Hij tagde daarbij Jingwen Zhu, PlayStations partner development executive voor China en Japan. Het lijkt er dus op dat Sony werk wil maken van Palworld op PlayStation.

Sinds de Early Access-versie van Palworld afgelopen vrijdag verscheen, is de game zeven miljoen keer verkocht, en zijn er meer dan 1,8 miljoen gelijktijdige spelers bereikt. In Palworld kunnen spelers zogeheten Pals verzamelen. Deze wezens helpen spelers met klusjes op de boerderij en kunnen ter bescherming dienen, maar kunnen ook verkocht worden. Daarnaast verkennen spelers diverse kerkers. Daarbij kunnen Pals worden neergeschoten, zodat ze voedsel of materialen opleveren.

In schril contrast met het grote succes van de game staat de kritiek van mensen die claimen dat het spel kopieert van de Pokémon-franchise. De ontwerpen van de wezens die spelers in de game kunnen verzamelen zouden veel weghebben van pokémon - er gaan zelfs theorieën dat ontwikkelaar Pocketpair AI heeft gebruikt om pokémon te 'mixen' en zo met nieuwe designs te komen. Lees hier een column over de situatie.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou