Sony 'wil niet achterblijven' op het gebied van aankopen

Sony 'wil niet achterblijven' op het gebied van aankopen

Bedrijf overweegt financiële servicetak af te stoten

Sony geeft aan "niet achter te willen blijven" qua het doen van aankopen binnen de entertainmentindustrie. Het overweegt een gedeelte van het bedrijf af te stoten om dit mogelijk te maken.

Dat meldt directeur Hiroki Totoki volgens Financial Times. Er wordt daarbij specifiek gemeld dat het bedrijf investeringen in "de entertainmentindustrie" wil maken, waaronder dus ook PlayStation valt. "Om onze groei in het medium op de lange termijn mogelijk te maken, moeten we op een compleet nieuw niveau kunnen investeren in deze industrie."

Daarmee lijkt het bedrijf te suggereren dat aankopen van ontwikkelaars en uitgevers niet uitgesloten worden. "Er wordt geconsolideerd in de entertainmentindustrie en Sony wil niet achterblijven." Daarmee lijkt men te refereren naar andere bedrijven die grootschalige aankopen maken, zoals Microsoft, al kunnen daar ook bedrijven in andere entertainmentsectoren onder vallen.

Om meer geld voor aankopen vrij te maken, wil Sony mogelijk de financiële servicetak van de rest van het bedrijf splitsen. Dit gedeelte van het bedrijf richt zich specifiek op zaken als levensverzekeringen en bankzaken.

Sony heeft de afgelopen jaren al flink geïnvesteerd in de entertainmentindustrie. Zo heeft PlayStation gamestudio's als Bungie en Housemarque overgenomen en heeft Sony EMI Music Publishing en Crunchyroll gekocht.

Beste Playstation 5 Game deals

Aanbieding

Beste Playstation 5 Game deals kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Oke.. nieuwe site.. waar waren we gebleven? Oh ja; Sony is kut en iemand (LiquidShake dacht ik) kent het verschil niet tussen een billion en een biljoen..

-5
test

Nieuwe site, zelfde shit.

7
test

hahaha.. Laten we het beste er van maken. Ik zie dat je reactie nu ook geliked en gedisliked kan worden. Ik heb al 2 dislikes te pakken. Off to a great start. ;-)

-5
test

Nieuwe site, ook nieuwe en strengere huisregels over on-topic blijven, het niet persoonlijk maken en elkaar niet uitlokken. Let er vooral op met zn allen!

5

Was Alienator, daar heb ik echt heel hard om moeten lachen. Iemand proberen de les te lezen door te beweren dat ik niet weet wat het verschil is tussen een biljoen en een miljard en dan zo de mist in gaan.

0
test

In dat geval excuses aan LiquidShake. Ik zat al te twijfelen. Was een keurige reply aan het sturen (inderdaad met een grote glimlach) toen de site opeens vernieuwd werd. My bad ✌🏻

-3
test

HAhah ondertussen al -6. Iemand moet het doen. Nu vind ik het systeem van plussen en minnen wel grappig maar ik hecht weinig waarde aan enkel minnen. Jammer dat je niet kunt zien hoeveel plus je hebt in verhouding met min punten.

0

Ik snap eerlijk gezegd niet zo waarom gamerNL dit draak van een systeem weer geïntroduceerd heeft, de vorige keer werden er ook alleen maar minnetjes uitgedeeld op de reacties die een mening bevatten die ook maar iets positiefs over een bepaalde console zei.

1

Oh nee, het like en dislike systeem is terug. Dit is niet voor niks verwijderd een aantal jaar terug. Ik kan alvast een voorspelling doen welke reacties gedisliket gaan worden.

-9
test

Eens. Heeft nog nergens ooit iets toegevoegd

0
test

Op YouTube toch wel behoorlijk.

0

Aanbevolen voor jou