Sony verhoogt prijs van PlayStation 5 met 50 euro

Sony verhoogt prijs van PlayStation 5 met 50 euro

Sony verhoogt in diverse werelddelen, waaronder Europa, de prijs van de PlayStation 5 met 50 euro.

Dat kondigt het bedrijf op PlayStation Blog aan. De prijsverhoging geldt voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Canada, en dus niet voor de Verenigde Staten.

De PlayStation 5 met diskdrive kost na de prijsstijging 549,99 euro, terwijl de Digital Edition van de PS5 (zonder disk drive) dan 449,99 euro kost. De prijsstijging gaat per direct in.

Sony laat weten dat de prijsverhoging komt door aanhoudende inflatie en ongunstige wisselkoersen. Het bedrijf noemt het "een moeilijke beslissing". Ook blijft de hoofdprioriteit van Sony om zoveel mogelijk consoles te kunnen leveren.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Begrijpelijk? Wat ben je toch een enorme simp man. Schei uit zeg! XD

-1

@PietS. Lol, Nintendo dan die €60,- vragen voor exclusives die 5 jaar oud zijn.

0

@PietS. Veel bedrijven proberen een slaatje te slaan uit de gestegen prijzen in de wereld en het kan zijn dat Sony dat hier ook doet. Ik heb er op dit gebied weinig verstand van. Alleen als ik indenk dat chips duurder zijn geworden, materialen duurder zijn gworden en het inhuren van mensen duurder is geworden vind ik het dus ook heel begrijpelijk ondanks kut zoals Coola zegt dat er een prijsstijging volgt. Hoe groot die prijsstijging werkelijk zou moeten zijn heb ik geen idee van. Overigens denk ik niet dat Sony hun meeste winst haalt uit de verkoop van de console zelf waar bijzonder krachtige harware in zit voor een relatief lage prijs tegenover het kopen van een pc. Denk altijd na over de context waarin beslissinge genomen worden.

0
test

@PietS. Denk dat jij hier de simp man bent, want het is wel degelijk begrijpelijk, de kosten voor veel bedrijven is behoorlijk gestegen door de inflatie/energieprijzen, en als men dan de hardware al voor nagenoeg kostprijs verkoopt dan houdt je dat gewoonweg niet vol tenzij je hele diepe zakken hebt.

0
test

@PietS. Typisch een fanboy gedrag, hij heeft overduidelijk geen benul wat er op moment speelt.

0
test

@coola Ook hier, je hebt overduidelijk geen benul wat eraan de hand is.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Ze weten dat ze ermee wegkomen en dat er genoeg mensen al meer dan €450/€550 voor een PS5 hebben betaald.

0

Aanbevolen voor jou