Sony-studio XDev helpt Team Ninja met ontwikkeling Rise of the Ronin

Sony-studio XDev helpt Team Ninja met ontwikkeling Rise of the Ronin

XDev, een studio van Sony Interactive Entertainment, helpt Team Ninja een handje met de ontwikkeling van Rise of the Ronin.

Dat heeft XDev-producent Jason Stewart laten weten op social media. "Ik ben vereerd dat ik aan de spannende titel Rise of the Ronin kan werken met Yasuda-san van Team Ninja, producent Masaaki Yamagiwa en ons Sony XDev-team in Japan."

XDev is gesitueerd in Liverpool en heeft andere studio's de afgelopen jaren ondersteund tijdens de ontwikkeling van spellen als LittleBigPlanet, Sackboy: A Big Adventure, Heavy Rain, Returnal, Until Dawn en Detroit: Become Human. Het bedrijf heeft ook een Japanse divisie, dat dus meehelpt aan Rise of the Ronin.

Rise of the Ronin werd vorige week tijdens de State of Play-livestream onthuld. De actie-rpg is gesitueerd in Japan aan het einde van de Edo-periode. Het land heeft te kampen met onderdrukkende leiders en dodelijke ziektes, terwijl er een oorlog woedt tussen de Tokugawa Shogunate en de Anti-Shogunate. Spelers besturen een Ronin - een strijder die geen meester heeft en zelf keuzes mag maken. Men gebruikt Katana's en andere wapens om gevechten te voeren. 

Rise of the Ronin is console-exclusief voor PlayStation 5. Het spel moet ergens in 2024 uitkomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nog niet heel veel gezien van de game, maar ik ben er wel hyped voor. Hopelijk blijft het wel redelijk realistisch.

0

Das goed nieuws heb veel vertrouwen in de Sony dev studios. Team ninja is meestal geen meester in het maken van een een fatsoenlijke user interface daar kan Sony prima bij helpen dit kan best een hele goede game worden

0

Aanbevolen voor jou