'Sony-studio Media Molecule werd ook bijna opgeheven'

'Sony-studio Media Molecule werd ook bijna opgeheven'

Uiteindelijk heeft London Studio aan het kortste eind getrokken

Media Molecule, de PlayStation-studio verantwoordelijk voor de LittleBigPlanet-reeks, zou ook bijna zijn gesloten door Sony.

Dat claimt Kotaku-redacteur Ethan Gach te hebben vernomen van een bron. Hij sprak deze bron voordat gisteren het nieuws naar buiten kwam dat Sony Interactive Entertainment negenhonderd werknemers ontslaat en Sony London Studio sluit.

De bron claimde dat London Studio en Media Molecule de grootste kanshebbers waren om gesloten te worden. Inmiddels is de sluiting van London Studio officieel gemaakt. Of dit betekent dat Media Molecule in de toekomst nog kans maakt op een sluiting, is onbekend, maar het lijkt waarschijnlijk dat het dan wel gisteren zou zijn aangekondigd.

Afgelopen september werd de ondersteuning van Media Molecule's meest recente game Dreams stopgezet. Het is niet bekend waar de studio - net als London Studio gesitueerd in Groot-Brittannië - nu aan werkt. De ontwikkelaar had het vorig jaar alleen over een "spannend nieuw project".

Tijdens de communicatie over de ontslagronde bij Sony gisteren werd ook gemeld dat er diverse onbekende games zijn geannuleerd. Volgens berichtgeving van andere journalisten ging het onder andere om een Twisted Metal-game met live-service-elementen die in ontwikkeling was bij Firespire. Het gesloten London Studios werkte daarnaast aan een online co-op-game in een fantasieversie van Londen. Het is waarschijnlijk dat die game ook geannuleerd is.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik baal nog steeds dat ze Dreams geen PS5 versie hebben gegeven. Mijn zoontje speelt het geregeld en op zich werkt Dreams prima op de PS5, maar ze hadden zoveel meer uit deze engine kunnen halen met een native PS5 build. Het is een krachtige engine waar ze ontzettend veel mee kunnen. Als je alleen al kijkt naar de verschillende projecten.

-1

Aanbevolen voor jou