Sony: ‘PlayStation-gebruikers in Europa behalen meer Platinum Trophy’s dan Amerikanen’

Sony: ‘PlayStation-gebruikers in Europa behalen meer Platinum Trophy’s dan Amerikanen’

Sony meldt in een presentatie allerlei informatie over behaalde Trophy’s van PlayStation 4- en PlayStation 5-gebruikers. Zo zouden Europeanen en Aziaten vaker Platinum Trophy’s behalen dan Amerikanen.

Op CEDEC 2020, een conferentie voor gameontwikkelaars, hield Sony’s Kenjo Akiyama afgelopen week een presentatie over het gedrag van PS4- en PS5-gebruikers in Amerika, Europa, Japan en de rest van Azië (met dank aan VGC voor de vertaling). Hij meldt dat Japanners over het algemeen meer geneigd zijn om alle Trophy’s te behalen in de spellen die zij spelen, wat erop wijst dat Japanners een game langer spelen en er meer Trophy’s in behalen voordat zij doorgaan naar een volgende game, ten opzichte van spelers in de andere regio’s.

Op het gebied van Platinum Trophy’s stelt Akiyama dat Europese en Aziatische spelers (met uitzondering van Japanse) ze het meest waarschijnlijk behalen. Amerikaanse spelers verdienen minst waarschijnlijk een Platinum Trophy.

Statistieken behaalde Trophy's PlayStatino 4 en PlayStation 5

Daar voegt Akiyama aan toe dat de Platinum Trophy’s die gezien worden als moeilijk om te behalen, “veel vaker” verdiend worden door Aziatische én Japanse spelers ten opzichte van westerse spelers. Volgens hem zou dat laten zien dat Aziatische spelers meer een “geef-nooit-op-houding” hebben.

Akiyama baseerde zijn bevindingen op Trophy’s die behaald zijn in games die in het voorgaande jaar uitkwamen, in de Top 100 van de genoemde regio’s voorkwamen en een Platinum Trophy hebben om te bemachtigen.

Hij voegt eraan toe dat gratis spellen het vaakst worden gespeeld in Japen (ten opzichte van de andere regio’s), en veel minder in de rest van Azië. In Europa en Amerika spelen spelers vaker onlinespellen dan in Japan en de rest van Azië. De verhouding op disk gekochte games tegenover digitale games ligt in Japan het hoogst, en in de Verenigde Staten het laagst. 

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Sukkels die Amerikanen

0

Aanbevolen voor jou