Sony PlayStation brengt komend fiscaal jaar geen games binnen grote bestaande franchises uit

Sony PlayStation brengt komend fiscaal jaar geen games binnen grote bestaande franchises uit

Het fiscaal jaar loopt van april 2024 tot en met maart 2025

Sony Interactive Entertainment heeft aangegeven komend fiscaal jaar, dat loopt van april 2024 tot en met maart 2025, niet van plan te zijn nieuwe games in grote, bestaande franchises uit te brengen.

Dat heeft Sony laten weten bij het bekendmaken van diens kwartaalcijfers, waaruit ook al bleek dat er wereldwijd 54,8 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 aan winkels zijn geleverd.

"Op het gebied van first-party software, willen we ons blijven richten op het produceren van producties van hoge kwaliteit en het ontwikkelen van live-service games. Maar hoewel er op dit moment grote projecten in ontwikkeling zijn, hebben we geen plannen om het aankomende fiscale jaar nieuwe games uit grote franchises zoals God of War en Spider-Man uit te brengen. We verwachten dat de winst van first-party-software hierdoor licht daalt door de impact van een daling in verkoop."

Dat wil overigens niet zeggen dat het bedrijf komend fiscaal jaar geen grote releases op de planning heeft staan - denk bijvoorbeeld aan third-party-games en -exclusives en nieuwe IP's. Het bedrijf praat hierboven simpelweg over nieuwe spellen uit grotere franchises van Sony.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Toch wel lief van Microsoft dat ze wat Xbox exclusives krijgen dan 😅

3
test

😆Je moet elkaar soms toch een beetje ter wille zijn, nietwaar?

1
test

Make console love, not console war

3
test

Er mag dan ook eens iets nieuw bedacht worden. Te lang geteerd op successen. Te lang op veilig gespeeld. Op een ander is het niet veel beter, integendeel. Het is ontzettend jammer dat Microsoft kwalitatief nog geen tegenargument heeft klaarstaan voor games zoals Uncharted, The Last of Us en zelfs Ratchet and Clank. Ik ben blij met Indiana Jones, maar heb geen hoge verwachtingen. Neemt niet weg dat ik er naar uitkijk! Deze generatie is de zwakste van allemaal! Werk aan de winkel. Nintendo breng die Switch 2 maar snel uit!

0

helemaal mee eens laat die switch 2 met het liefst een nieuwe 3d mario maar gauw komen

0

Aanbevolen voor jou