Sony overweegt mogelijk een chipfabriek te bouwen in Japan

Sony overweegt mogelijk een chipfabriek te bouwen in Japan

Sony zou overwegen een chipfabriek te bouwen in Japan.

Dat claimt het Japanse Nikkei, zo meldt Reuters. Sony zou gesprekken hebben met het Taiwanese bedrijf TSMC, de grootste chipmaker ter wereld. De bedrijven zouden een samenwerking overwegen om een chipfabriek in Japan te bouwen.

Het bouwen van een fabriek waar chips worden gemaakt is bijzonder prijzig, maar de Japanse overheid zou een gedeelte van de kosten willen dekken. De overheid zou zo'n 800 miljard yen (zo'n 6,1 miljard euro) willen investeren.

De fabriek zou voornamelijk bedoeld zijn om in een groot tempo halfgeleiders te maken voor auto's en andere producten - waaronder consoles. Er heerst al geruime tijd een tekort aan halfgeleiders, waardoor de PlayStation 5 en Xbox Series-consoles, in combinatie met hun huidige populariteit, wereldwijd lastig verkrijgbaar zijn.

De fabriek zou echter niet dusdanig snel gebouwd kunnen worden om dit probleem de komende jaren op te lossen. In 2024 zou de fabriek pas in werking kunnen worden gesteld. Mogelijk moet de fabriek toekomstige schaarste deels opvangen. TSMC zou zich echter ook druk maken over de invloed van China over Taiwan, waar de meeste chips op dit moment worden geproduceerd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou