Sony over abonnementsdiensten: 'Gamers spelen vaak maar één game tegelijkertijd'

Sony over abonnementsdiensten: 'Gamers spelen vaak maar één game tegelijkertijd'

'Een 'all you can eat'-aanbod qua games is niet zo waardevol'

Volgens Sony-CEO Kenichiro Yoshida spelen gamers vaak maar één game tegelijkertijd, en daarom zou een grote focus op abonnementen zoals Game Pass voor het bedrijf niet logisch zijn.

Dat meldde de topman in een interview met Norges Bank Investment Management dat een paar maanden geleden is afgelegd, maar de afgelopen dagen tractie krijgt. "Mensen spelen meestal maar één game tegelijkertijd. Een 'all you can eat'-aanbod qua games is dan ook niet zo waardevol in vergelijking met videostreamingdiensten. We bieden een gebalanceerde, hybride service op PlayStation Network aan, een combinatie tussen abonnement en betaalde content."

Hoewel de vergelijking niet direct werd getrokken, lijkt Yoshida daarmee te reageren op het bestaan van Xbox Game Pass, waar een groot aanbod qua games beschikbaar is en alle first-party games op release meteen beschikbaar op komen. Sony biedt via zijn PlayStation Plus-abonnementen ook games aan - zoals Yoshida zelf al aankaart - maar hier verschijnen nieuwe first-party games van Sony zelf niet vanaf releasedag op.

Wat de Sony-topman betreft kunnen game-abonnementen dus niet vergeleken worden met streamingdiensten zoals Netflix en Apple TV+, omdat de manier waarop films en series geconsumeerd worden erg verschilt met de manier waarop men games consumeert.

Toch is het duidelijk dat Sony de manier waarop het games aanbiedt flink verandert. Niet alleen via de vernieuwde PlayStation Plus-service: Yoshida geeft aan dat het bedrijf steeds meer nadruk legt op games uitbrengen op pc, mobiel en de cloud. Ook bestempelt hij de overname van Activision Blizzard door Microsoft als "gezonde concurrentie".

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat gamers over het algemeen maar 1 game spelen. Soms zit je inderdaad diep in een game en speel je die exclusief, maar over het algemeen speel ik juist een kleinere game naast een grotere. Ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken, maar ben benieuwd hoe andere mensen hier dan games 'nuttigen' "Ook bestempelt hij de overname van Activision Blizzard door Microsoft als "gezonde concurrentie" Heeft iemand Ryan al op de hoogte gebracht?

1
test

Ik ben een opgever als het aanbod te groot is. Ik kan een uur verliezen op Netflix omdat ik niet weet wat ik wil zien. Daarom neem ik ook bewust geen GamePass meer. Ik heb nog genoeg games die ik moet uitspelen en hoe meer ik er tegelijkertijd speel, hoe vaker ik de game niet zal uitspelen. Ik combineer wel vaak een "diepzinnige" game met een luchtige game (sport, racegames, etc.) en als ik met vrienden kan gamen, laat ik alles vallen. Dan speel ik Age of Empires of knal ik wat zombies af. Wat ik ook doe, zijn games aan het apparaat koppelen. Een beetje te gestructureerd misschien... Maar bij mij werkt het wel. Ik kan bijvoorbeeld Zelda, Halo en The Last of Us perfect tegelijkertijd spelen omdat het, zoals iedereen al weet, op totaal verschillende apparaten moet gespeeld worden. Zelda met Mario combineren, werkt bij mij niet.

[Reactie gewijzigd door Don Carpaccio op 24 januari 2024 - 16:18]

1
test

in mn tienerjaren speelde ik alles tegelijk, maar nu (37) heb ik of minder passie ervoor, of minder tijd, of misschien wel alle 2. CoD met vrienden, RocketLeague met vrienden, WoW of Valheim als main game. Zon gamepass geeft wel meer opties om games te proberen maar voor mij is dat geen voordeel, ik voel meer druk door het aanbod en de maandelijkse betalingen. Eigenlijk betaal je voor een supergrote backlog. Voor mij werkt dat niet, meer druk dan ontspanning.

0

Ik speel vaak ook meerdere games tegelijk. Ligt er maar net aan waar ik zin in heb en wie er online is. Is een maat van mij online, dan pakken we momenteel Zombie Army 4 of Hell Let Loose. Is hij niet online, dan is het Alan Wake II, AC Mirage of CoD 2. Is de tv niet beschikbaar, dan komt Tears of the Kingdom zo nu en dan tevoorschijn.

[Reactie gewijzigd door Tinus Tussengas-1 op 24 januari 2024 - 16:22]

1

Een gemiddelde cod of fifa speler haalt een game jaar. En ik denk dat yoshida dit ook bedoelde. Gezien ik beide diensten heb, speel ik ook gemiddeld 1 xbox/ps game per maand waarvan ik denk dat het een topper is. Maar denk niet dat het voor iedereen geldt

1

Het is eerder een tactisch antwoord, dan dat Sony nou echt blij is of staat te springen dat MS even 2 grote publishers en multiplatform IP’s overneemt/weg kaapt.

-7
test

Mijn broertje speelt ongeveer drie games per jaar. Fortnite, FIFA/EAFC en iets anders. Zijn aantal uren zullen niet veel verschillen van mijn aantal uren trouwens en ik speel misschien wel twintig titels per jaar, waarvan wel minimaal vijf AAA titels. Alleen ben ik fel tegen abonnementen op games, omdat ik waarde hecht aan het (fysiek) bezitten van titels.

0
test

ik heb echt geen 1 gamepass spel uitgespeeld van de velen waar ik aan begonnen was. Voor mij heeft het geen waarde als je zoveel keus hebt en er niet individueel voor betaald. Mijn aandacht gaat dan heel snel weer naar de volgende game. Daarom heb ik het afgezegd. Voor mij werkt dat gewoom niet, want ik speel nooit wat uit op die manier. Zelfs als ik de games tof vond. Ik heb daarom nu ook heel erg de mindset van 1 game tegelijk doen. Ik vond het wel weer handig als ik even met een maat van mij wilden gamen, omdat we dan niet beide een nieuwe game hoefden te kopen als we wat anders wilden proberen.

[Reactie gewijzigd door alex201 op 24 januari 2024 - 17:13]

1

Wat mensen ook vaak roepen is dat ze Gamepass hebben omdat ze dan games kunnen “testen” en wanneer ze het niet bevalt weer kunnen deleten. Echter, testen is niet spelen en daarmee ga je minder waarde hechten aan games of de kwaliteit van games. Teveel games spelen zorgt er gewoon voor dat je alleen al minder waarde hecht als je constant switched en bepaalde games dan maar laat omdat het teveel is. Films en series zijn beter te consumeren dan games. Je moet wel echt geen leven of teveel tijd hebben om zowel de PS+ games te kunnen spelen, Gamepass games en nog een backlog aan games of zelfs PS4 games die er nog zijn die je misschien nooit hebt kunnen afronden. Is voor mij ook een reden dat ik geen interesse heb in Gamepass meer op de PC. Als ik bv met een bepaalde game bezig ben op de PS5 of PC wat geen Gamepass is, dan is het naar mijn idee alleen maar zonde van mijn geld. Ik wil games meestal gewoon kopen en spelen. PS+ is dan ook voor mij een prima dienst om als enige te hebben naast het kopen van games. Dat ze geen day one releases doen is ook goed want dan krijg je geen fomo, want je kan toch niet alles tegenlijk spelen, laat staan dat ik die tijd überhaupt heb.

-5

Alles wat je hier zegt gaat net zo goed op voor het PS+ abonnement. Maar je weet het uiteraard weer zo te verdraaien dat Game Pass waardeloos is en PS+ niet. 🤦

-1

Top Bart dat je je weer zo laat kennen, en mijn woorden verdraait voor iets wat ik niet zeg. Laat wel zien, dat als ik zou zeggen dat mijn GP abbo nog actief was, dat je niet zou reageren “kuch”ik ben geen xbox fanboy”kuch”.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 25 januari 2024 - 10:18]

0
test

Ik ben het niet vaak met je eens, maar nu wel alleen ik heb dat met playstation plus. Ik heb het maar gebruik het bijna niet me zoon wel dus daarom hou ik het aan. En ja zulke diensten zullen niet voor iedereen zijn ik gebruik het zelf heel vaak en speel bij a alle games wel uit. Maar hey verschil moet er zijn niet iedereen is gelijk.

0

Aanbevolen voor jou