Sony onthult nieuw kleiner PlayStation 5-model

Sony onthult nieuw kleiner PlayStation 5-model

Met verwisselbare disk drive

Sony heeft twee kleinere modellen van de PlayStation 5 onthuld. De disk drive van de apparaten is los te koppelen.

De console blijft in twee varianten verkrijgbaar: eentje met disk drive voor 549,99 euro en eentje zonder voor 449,99 euro. Wel is het vanaf nu mogelijk om de disk drive los te koppelen. Zo kan het digitale model alsnog van een disk drive worden voorzien. Een losse drive gaat in Europa 119,99 euro kosten.

Verder komen de nieuwe modellen met een SSD met een opslagcapaciteit van 1 terabyte. Dat is meer dan de 825 gigabyte in het oude model. Een standaard om de consoles horizontaal te plaatsen zit in de doos. Een standaard om de console rechtop te plaatsen, wordt apart verkocht voor 29,99 euro.

Qua design zijn er ook enkele zaken veranderd. Het apparaat bestaat nu uit vier verwisselbare panelen. De bovenste twee zijn van glimmend materiaal, de onderste twee mat. De nieuwe modellen zijn volgens Sony zo'n dertig procent kleiner dan de oorspronkelijke PlayStation 5-modellen. Ook qua gewicht zijn de apparaten respectievelijk 18 en 24 procent lichter. Qua specificaties zijn er verder geen veranderingen.

De nieuwe modellen dienen als vervanging van de huidige PlayStation 5-consoles en liggen vanaf november in de winkels. Een exacte releasedatum is er nog niet. De oude PlayStation blijft volgens Sony in de winkels zolang de voorraad strekt.

Lees hier alle verschillen tussen de 'Slim' en het huidige model.

Watch on YouTube
Sony onthult nieuw kleiner PlayStation 5-model-70083897
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben best blij dat de plates hier niet op passen. Nu totaal geen behoefte om deze versie te kopen. En een standaard om het verticaal te plaatsen extra te laten betalen. Belachelijk.

[Reactie gewijzigd door MissMeNL op 10 oktober 2023 - 16:52]

2

Edit: in de tekst staat het schijnbaar niet helemaal duidelijk. Zag niet echt dat het op het plaatje wel stond aangegeven rechts onderin.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 10 oktober 2023 - 17:09]

-1
test

Ik citeer: "A horizontal stand will be included with the new PS5 model. Also a new Vertical Stand compatible with all PS5 models will be sold separately."

0
test

edit: ik las het bericht verkeerd, wat hier eerder stond is niet relevant. Op zich ben ik geïnteresseerd, maar dat ik eerder uit mijn traditie dat ik sinds de eerste PS alle gekocht heb, maar inmiddels game ik veel meer op mijn pc en de exclusieves mis ik niet. De nieuwe controller is ook niet genoeg om meer over te halen, maar super fijn is die wel.

[Reactie gewijzigd door Rutgie op 10 oktober 2023 - 17:05]

0
test

Edit: Eeeries, nou vooruit, laten we voortaan wat aardiger voor elk ander zijn, hier bij Gamer proberen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden en dat zonder klakkeloos dingen over te nemen ;)

[Reactie gewijzigd door MichelMusters op 10 oktober 2023 - 17:19]

0

Ik haalde Horizontaal en Verticaal door elkaar. En hun tekst zelf gaf niet direct aan dat het niet bij het nieuwe model zal, maar wel dat het compatible is met alle PS5 modellen. Alleen het plaatje gaf vaag onderin aan, wat niet direct goed zichtbaar was als je het niet vergroot.

-1
test

Is er al een side by side comparison?

0

Aanbevolen voor jou