Sony legt patent vast voor PlayStation VR2-controller met riemen

Sony legt patent vast voor PlayStation VR2-controller met riemen

Sony heeft een patent vastgelegd voor een PlayStation VR2-controller die met riemen aan de handen wordt vastgemaakt.

Daardoor lijkt de controller erg op de Valve Index-controllers. Dit is opvallend, omdat Sony de nieuwe controllers voor de PlayStation VR2 eerder al heeft onthuld. Mogelijk toont het patent een soort add-on, of de functionaliteit rondom de riemen. De tekeningen zijn hieronder te zien. Het patent werd ontdekt door Twitter-kanaal Zuby_Tech.

De afgelopen jaren heeft Sony op verschillende momenten details rondom de PlayStation VR2 onthuld. Zo bedraagt het oledscherm van de bril 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en is het gezichtsveld 110 graden. Verder heeft PlayStation VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de controllers. Tot slot worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen.

Het is nog niet bekend wanneer de headset uitkomt. Wel is er al een eerste game onthuld, Horizon: Call of the Mountain.

 
 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ben zo benieuwd wat de prijs gaat worden! Heb de Quest 2 als eerst VR bril en ben echt super verrast door dat apparaat. Hierdoor dus enorm geprikkeld om psvr 2 aan te schaffen. Quest 2 is leuk en werkt goed, maar grafisch natuurlijk wat minder. Met de ps5 kan er tenminste pc kwaliteit VR gespeeld worden

0

Aanbevolen voor jou