Sony brengt nieuw promofilmpje van PlayStation VR2 uit

Sony brengt nieuw promofilmpje van PlayStation VR2 uit

'Vind je volgende realiteit'

Sony heeft een nieuwe promovideo van hun virtualrealityhelm PlayStation VR2 uitgebracht.

De video legt de nadruk op de "verschillende realiteiten" die gamers kunnen vinden door de helm op te zetten. Tussen de beelden van spelende gamers door worden er diverse PS VR2-games getoond, waaronder Gran Turismo 7, Resident Evil Village en Firewall: Ultra.

De PlayStation VR2 kwam begin dit jaar uit en kan alleen gebruikt worden in combinatie met een PlayStation 5. Harry Hol was op release enthousiast over de helm zelf, al bekritiseerde hij de hoeveelheid beschikbare software: "De PSVR2 is zonder mitsen of maren de beste vr-bril voor consumenten. Het is een geweldig ontworpen apparaat met de allerbeste technologie die vr op dit moment te bieden heeft. De interne tracking werkt foutloos en maakt het mogelijk om alle soorten vr-games te spelen, van zittend tot volledige room-scale. De foveated rendering gecombineerd met de kracht van de ps5 maakt de grafische ervaring subliem. Het is geweldig dat een dergelijke vr ervaring ‘gewoon’ op een spelcomputer kan draaien."

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik ben op de hype train gesprongen toen de VR2 uitkwam, maar vind het tot nu toe nog erg tegenvallen allemaal. De meeste games die ik gespeeld heb voelen te gimmicky. Hopelijk komen er binnenkort wat toffe titels uit zodat ik er weer meer gebruik van kan gaan maken.

-2
test

Jammer om dat te horen. Er zit zo veel potentie in maar het lijkt erop dat ontwikkelaars het nog niet aandurven of de juiste kennis en ervaring missen om een toffe VR game uit te brengen.

-1
test

ik zat op diezelfde hype train en keek er enorm naar uit. Maar heb inmiddels de VR2 alweer verkocht. net zoals jij vond ik het te gimmicky en ik vind de games die er zijn te arcade achtig. Het ziet er ook simpelweg niet mooi uit, het was voor mij echt een stap terug in het HD 4K geweld dat ik gewend ben. een horizon ziet er dan nog aardig uit, maar is een veredeld klim en klauter spel. Daarbij kon ik er ook niet aan wennen en wil ik niet de hele tijd met zijn helm op me kop zitten. Mura effect en dat dat ding zo gevoelig is kwa afstelling en hoe je hem opzet stond me ook tegen. Al met al een grote teleurstelling.

2

Ik heb precies hetzelfde, dat ding ligt al een tijdje niets te doen en blijkbaar vinden ze bij Sony de release van Among Us reden genoeg om er nog eens wat marketing budget tegenaan te flikkeren. Misschien inderdaad wel een goed moment om hem te verkopen en gebruik te maken van het feit dat Sony hem nu promoot.

1

Precies dit had ik 6 (7?) jaar geleden bij de originele PSVR. Skyrim was wel tof verder viel de software tegen. Als ze de grote open wereld spellen van Ubisoft op PSVR2 uitbrengen dan koop ik het gelijk, anders laat ik het aan me voorbij gaan…

1
test

600 euro voor een bril waar je een PS5 van 500 euro voor moet bezitten. Geen PC integratie. Altijd een kabel die aan je bril bungelt. Weinig interessante games. Het is een interessant stuk hardware, zo jammer dat het niet tot zijn recht komt.

0
test

Ik heb geen PSVR2, maar wel een Quest 2 waar, vind ik, hetzelfde voor geldt. De meeste games ben ik redelijk snel op uitgekeken omdat veel games meer aanvoelen als een tech demo dan een daadwerkelijke game met een boeiend verhaal en gameplay. Ik hoop dat AC nexus hier verandering in brengt, maar dat betwijfel ik eerlijk gezegd. Ik ga ook niet zomaar over tot aanschaf van een Quest 3, eerst maar eens content. Ik hoop van harte dat de PSVR2 echt goed van de grond gaat komen, in belang van de hele VR gaming wereld.

0
test

Precies, zoals eerder al vermeld hier, gebruikte ik mijn Quest 2 95% van de tijd samen mijn PC via Link en Airlink. Alleen al met Boneworks en mods heb ik meer dan 100 uur zitten. Ook Half life Alyx en Pavlov VR op de PC zijn echt pareltjes. Alle PSVR of Meta games voelen inderdaad meer als arcade games.

1

Op dit moment is de markt nog te klein en ik denk dat de Quest (of iets vergelijkbaars), een bril die ook standalone games kan draaien, nog de beste oplossing is. Je hebt niet per se een PC nodig, al zul je dan misschien niet alles kunnen draaien, en het aanbod van games is groter. Het probleem is denk ik dat bedrijven best een risico durven nemen maar niet een te groot risico en er ook al bij willen zijn wanneer VR echt een vlucht neemt. Wat je dan dus krijgt is vooral kleinere games (of tech demos) om te kijken of het al geld oplevert. Maar die tech-demos en kleinere games zijn vaak minder interessant in vergelijking met een volwaardige AAA-game op een console of PC. Dat is leuk voor even. Voor de PSVR2 is die markt nog kleiner, dat aantal is nog lager dan alle brillen die PC VR games kunnen draaien. Dus ontwikkelaars zullen zich eerder daarop focussen, gezien de grotere markt. Sony had hier denk ik harder moeten pushen en ik dacht eigenlijk dat ze dat ook wel zouden doen gezien de eerste PS VR ook geen enorm succes was. Regelmatiger grote games erop zoals RE en Horizon, zodat mensen zien dat er genoeg te doen is met die bril en het geld waard is. Een extra reclame en Among Us is niet genoeg. Backwardscompatiblity zodat mensen straks niet weer een nieuwe bril hoeven aan te schaffen. Als ze dit niet aanpakken dan zal een volgende versie nog minder verkopen denk ik. Bij mij staat ie inmiddels op marktplaats.

1

Er staan echt wel goede volwaardige games op de quest2 zoals resident evil 4, arizona sunshine, green hell enz. Als je de quest2 koppelt aan een pc komen daar nog de nodigen bij zoals half life alyx, half life 2, skyrim, flight simulator, psychonauts, the forest, Assetto corsa, drift 2.0, hitman enz. Ik kan er zo nog heel wat opnoemen maar laat het hierbij.

0

Aanbevolen voor jou