Shenmue-bedenker overweegt een prequel

Shenmue-bedenker overweegt een prequel

'Dingen alsmaar groter maken is niet per se beter'

Yu Suzuki, de bedenker van de Shenmue-franchise, laat weten een prequel op de serie te overwegen.

Dat meldt hij in een gesprek met IGN. Hij laat weten dat hij met de Shenmue-reeks een groter publiek wil bereiken, en dat een prequel een mogelijke oplossing kan zijn, omdat nieuwe spelers dan niet op de hoogte hoeven te zijn van het verhaal uit de drie eerder verschenen delen.

Daarnaast lijkt het Suzuki interessant om terug te keren naar de wijk Dobuita in Yokosuka, een gebied uit de eerste game. "Ik denk dat het al de moeite waard is om de straten van Dobuita met moderne graphics opnieuw te maken. Dat haakt ook in op het feit dat dingen alsmaar groter maken niet per se beter is. Een gedetailleerdere versie van Dobuita is een interessant idee, zeker als het niet om een remake gaat, maar om een prequel met een nieuw verhaal."

Of het er ooit van komt, gaf Suzuki nog niet prijs: "Ik kan op dit moment niet teveel in detail treden, maar het is iets waar ik over nadenk."

Shenmue kwam in 1999 uit op de Dreamcast en viel op door de voor die tijd indrukwekkende open spelwereld waarin spelers tussen het ervaren van het verhaal door konden doen waar ze zin in hadden - zoals het bezoeken van arcades en het er op nahouden van een baan. In 2019 kwam het langverwachte derde deel uit, al leek dat spel vooral bestaande fans aan te spreken.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maak gewoon Shenmue 4 als definitief einde van de saga. Dat had Shenmue 3 moeten zijn. Daarna kan je over prequels gaan nadenken.

1

Aanbevolen voor jou