Seizoen 19 voegt cross progression toe aan Apex Legends

Seizoen 19 voegt cross progression toe aan Apex Legends

Na jaren wachten

Seizoen 19 van de battle royale-game Apex Legends voegt cross progression toe.

Dat betekent dat spelers op elk platform kunnen spelen met hetzelfde Apex Legends-account. De progressie is over te hevelen van platform naar platform. Mocht een speler meerdere accounts hebben, dan worden die samengevoegd tot één account. Het hoogste level wordt dan overgenomen en alle cosmetische items en verdiende badges worden overgeheveld. Wat er met dubbele items gebeurt, is nog niet duidelijk. Over die andere functie waar veel spelers om vragen, 120 frames per seconde op consoles, heeft Respawn wederom niets onthuld.

Het nieuwe seizoen, genaamd Ignite, voegt, zoals eerder onthuld, een nieuw personage toe: Conduit. Zij wordt door Respawn omschreven als een schildheler. Met haar tactische vaardigheid Radiant Transfer genereert ze schild voor haar en haar teamgenoten. Met haar ultimate Energy Barricade kunnen spelers een barricade opgooien. Haar passieve vaardigheid heet Savior Speed en laat haar sneller rennen als ze in de richting van haar teamgenoten loopt. 

Respawn is al tijden bezig om het Ranked-systeem op de schop te gooien. Dit seizoen worden de Promotional Trials toegevoegd. Als spelers op het punt staan om naar een hogere rang te gaan, moeten ze eerst bewijzen dat ze die hogere rang waard zijn. In vijf potjes moeten ze bijvoorbeeld één keer winnen of drie keer drie kills/assists halen om te promoveren. Lukt dat niet, dan blijven ze op het lagere niveau hangen. Respawn hoopt op deze manier passieve spelers te dwarsbomen. Promoveren door de hele wedstrijd in een hoekje te wachten moet zo een stuk lastiger worden. 

Verder haalt Respawn de restricties op groepen in ranked weg. Spelers kunnen samenspelen met wie ze willen, ongeacht de rangen van de spelers. Ook komen er andere beloningen. Voorheen kregen spelers een dive trail gebaseerd op hun rang. Vanaf seizoen 19 krijgen ze een banner frame met hun rang erop. Die mogen ze, in tegenstelling tot de oude beloning, wel houden.

Dit seizoen gaat de map Storm Point op de schop. Zo zijn er onder andere zes nieuwe plekken om te verkennen. Een van de meest significante veranderingen is het weghalen van de Prowlers. Zo kunnen spelers vanaf seizoen 19 niet meer besprongen worden door de beesten. Naast Storm Point wordt er in Ignite gespeeld op Broken Moon en Olympus.

Apex Legends: Ignite komt op 31 oktober uit. De game is te spelen op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, pc en Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

''Over die andere functie waar veel spelers om vragen, 120 frames per seconde op consoles, heeft Respawn wederom niets onthuld.'' Dit begint onderandere wel beetje schandalig lang te duren..

0

Is er iemand die mij zou kunnen helpen? Nadat ik de update voor het nieuwe seizoen heb gedaan kom ik niet meer in apex. Ik krijg nog wel gewoon het loading screen maar daarna krijg ik een zwart scherm en keer ik terug naar mijn hoofdmenu. Ik speel zelf op de xbox series S. Heeft iemand dit zelfde probleem of weet hoe dit opgelost kan worden?

0

ik heb net hetzelfde, weet niet hoe ik het moet oplossen

0

Aanbevolen voor jou