Sega ontevreden over verkoopcijfers van nieuwe games

Sega ontevreden over verkoopcijfers van nieuwe games

'Zwak'

Sega is niet tevreden over de verkoopaantallen van een aantal van hun nieuwste games.

Dat blijkt uit de financiële cijfers over de laatste negen maanden van vorig jaar. De omzet bij de game-afdeling van het bedrijf steeg weliswaar met 4,2 procent, maar dat wordt ook toegeschreven aan de overname van Angry Birds-maker Rovio. De winst ging dan ook met 52,2 procent omlaag vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Sega schrijft dit toe aan de 'zwakke' prestaties van een aantal nieuwe games uit het laatste kwartaal.

In die tijd kwamen de games Sonic Superstars, Football Manager 2024, Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name en Persona 5 Tactica uit. Die games hebben blijkbaar niet voldaan aan de verwachtingen van het bedrijf.

De totale omzet van het bedrijf steeg wel met 28,7 procent. De tegenvallende game-omzet werd opgevangen door een hogere omzet in onder andere pachislot- en pachinko-machines. Wel zijn de prognoses voor het volledige jaar naar beneden bijgesteld.

Overigens gaf Sega eerder al toe dat de verkopen van de nieuwste Sonic-game tegenvielen. Ceo Haruki Satomi en cfo Koichi Fukazawa gaven toen een verklaring voor de tegenvallende cijfers. "We geloven dat de impact van grote titels van andere bedrijven die op hetzelfde moment uitkwamen significant is", zo begint het antwoord. Daarmee doelen ze waarschijnlijk op Super Mario Bros. Wonder en Marvel's Spider-Man 2, twee games die drie dagen voor Sonic Superstars uitkwamen. 

Sega is het vierde kwartaal van hun financiële boekjaar een stuk positiever begonnen. Zowel de nieuwste Like A Dragon als Persona 3 Reload hebben verkooprecords neergezet voor hun series door al snel een miljoen exemplaren te verkopen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Sonic is dan ook al jaren geen goede game meer te noemen. Ik begrijp niet zo goed waarom ze door blijven gaan met de franchise, of waarom ze in hemelsnaam niet een team erop zetten dat wel goede games kan maken. Yakuza games zijn dan wel weer tof naar mijn mening hoewel dat hele gedoe met new game plus alleen op de deluxe versie geen goed teken voor de toekomst is.

0
test

Uitzonderingen daargelaten (Sonic Mania) is de franchise inderdaad niet bepaald goed. Laten we eerlijk zijn: Sonic heeft de switch naar een 3D omgeving nooit goed gedaan. De Adventure titels worden altijd gelauwerd, maar vergeleken met concurrent Mario 64 in diezelfde generatie zijn de titels bijzonder slecht bewaard gebleven.

1

Aanbevolen voor jou