Sega annuleert Hyenas en onaangekondigde spellen

Sega annuleert Hyenas en onaangekondigde spellen

Multiplayershooter werd eerder al 'uitdagend' door de uitgever genoemd

Sega heeft Hyenas en enkele onaangekondigde spellen geannuleerd.

Dat heeft het bedrijf laten weten (via VGC). "Als reactie op de verminderde winst in de Europese regio hebben we de portfolio van elke Europese ontwikkelaar geanalyseerd. We hebben besloten Hyenas en enkele onaangekondigde spellen te annuleren."

Hyenas werd vorig jaar onthuld. De multiplayergame met meerdere teams speelde zich af op ruimteschepen met secties zonder zwaartekracht. Potjes bestonden uit vijf teams met elk drie spelers. De game had op PlayStation- en Xbox-consoles, alsmede pc moeten verschijnen.

Het spel werd ontwikkeld door Creative Assembly, de Britse studio die vooral bekend is van de Total War-reeks. Sega laat weten dat het waar mogelijk de kosten bij de studio en andere Europese ontwikkelaars wil drukken. Als gevolg van herstructurering binnen Europese teams, verwacht Sega verlies te draaien in het fiscale jaar dat op 31 maart 2024 eindigt.

De volgende game van Creative Assembly is het op 11 oktober te verschijnen Total War: Pharaoh. Afgelopen augustus meldde de studio al aan een nieuwe actiegame en een onaangekondigd project te werken - het is niet bekend of een of meerdere van die games ook zijn geannuleerd.

De situatie heeft in ieder geval wel effect op de werkgelegenheid binnen Creative Assembly. Bronnen van VGC melden dat er ontslagen zullen vallen binnen het bedrijf. Het is op moment van schrijven niet bekend hoeveel werknemers getroffen worden.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

En vlak daarna zijn tientallen mensen bij Creative Assembly ontslagen

0

Aanbevolen voor jou