'Rockstar sloeg GTA-film met Eminem af'

'Rockstar sloeg GTA-film met Eminem af'

Volgens Kirk Ewing, regisseur van Earthworm Jim 3D, sloeg Rockstar Games ooit een GTA-film met rapper Eminem in de hoofdrol af.

Dat meldt Ewing in de Bugzy Malone’s Grandest Game-podcast van BBC (via VGC). Ewing is bekend met Rockstar Games vanwege de uitgave van Earthworm Jim 3D en had naar eigen zeggen 'een goede band' met Rockstar-medeoprichter Sam Houser. 

"Dankzij de relatie die ik met Rockstar en Sam had wist ik hem op een avond te vinden in zijn hotelkamer, waar hij een tijdje zou verblijven. We bleven lang op en praatten over een mogelijke film."

Volgens Ewing was Houser 'vlak na' het verschijnen van Grand Theft Auto 3 geïnteresseerd in het verfilmen van de franchise.

"Ik herinner me nog dat ik rond 04:00 uur een belletje kreeg van een van de producers uit LA met een voorstel voor een film", vervolgt hij. "Hij zei: 'Kirk, we hebben Eminem in de hoofdrol en 5 miljoen bij de hand. Het is een Tony Scott-film, ben je geïnteresseerd?'

En ik belde Sam en zei: 'Luister, ze willen Eminem in de Grand Theft Auto-film en Tony Scott als regisseur.' En hij zei: 'niet geïnteresseerd."

Volgens Ewing besefte Rockstar toen dat 'de franchise groter zou worden dan elke mogelijke film'. 

Hoewel Rockstar Games nooit officieel sprak over een GTA-film, legde Take-Two Interactive-baas Strauss Zelnick in een Interview met The Grill uit dat het (moeder)bedrijf een GTA-film niet ziet zitten.

"Als we zoiets zouden willen doen, dan moeten we volledige creatieve controle erover hebben om ervoor te zorgen dat het is zoals wij willen. 

En dan zouden we de film ook moeten financieren, waar we de expertise niet voor in huis hebben. Enkel een handvol mensen bij Take-Two heeft in die industrie gewerkt, waaronder ik. Maar dat is niet het werk dat we doen."

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gta als film? Een persoon die zich in de maffia omhoog werkt en baas word. Zo'n film bestaat toch al: the godfather

0
test

@chefry Ligt eraan welke GTA, ene is meer mafia andere weer meer met gangs.

0
test

@chefry dit klopt niet helemaal. Het gaat al over een hooggeplaatst iemand, namelijk de baas zelf en daarna moet zijn zoon het overnemen. Die staat meteen hoog in de hierarchie, want hij is letterlijk familie. Hij hoeft niet allemaal kleine klusjes te doen. Wellicht ben je in de war met Goodfellas.

0

Eminem in de hoofdrol? Die vent kan best rappen maar acteren lijkt me niks met hem.

0
test

@Ronnyp Hij deed het anders niet slecht in de film 8 Mile.

0
test

@CommanderKeen was inderdaad een aardige film maar daar speelde hij zichzelf dus hoeveel moest hij daar acteren?

0

@CommanderKeen die 8mile was indd zeker een leuke film maar zoals darkslide zegt die vent speelde zichzelf. En ik kan me niet Herinneren dat er geweldige acteurs in die film zaten. Dus als je hem naast een goeie acteur zet ben ik bang dat hij snel door de mand valt.

0

Aanbevolen voor jou