Roblox verschijnt in oktober op PlayStation-consoles

Roblox verschijnt in oktober op PlayStation-consoles

Game was al verkrijgbaar op pc, Xbox en mobiel

Het populaire online gameplatform Roblox komt in de loop van oktober naar PlayStation 5 en PlayStation 4.

Dat heeft Roblox Corporation aangekondigd. Het spel verscheen in 2006 op pc, in 2012 op iOS en in 2014 op Android. In 2015 kwam de game ook naar Xbox One. Het is voor het eerst dat Roblox op een PlayStation-console beschikbaar komt.

Overigens is er ook een bètaversie voor de Meta Quest uitgebracht. Ergens later dit jaar komt deze versie officieel beschikbaar.

Roblox is een van de meest populaire free-to-play-games ter wereld. Vooral jongeren spelen de game fanatiek. In Roblox kunnen zij hun eigen spellen maken met een versimpelde versie van de programmeertaal Lua.

Overigens liet het bedrijf ook weten dat de Xbox-versie van Roblox een update krijgt. Dat moet voor "een nieuw uiterlijk en frequente updates met de laatste features" zorgen.

In dit artikel wordt Roblox uitgebreid uitgelegd.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik snap niks van deze game, ik ben niet de doelgroep. Maar zelfs ik weet dat deze game immens populair is. Wat ik dan zo extra verbazend vind is dat deze nu pas naar de PS komt, 8 jaar later dan xbox. Ik weet er verder weinig van, maar uit dit bericht begrijp ik dat het ook nog niet op de switch is!? Insane dat deze game al weer 17 jaar oud is.

0

Aanbevolen voor jou