Rise of the Ronin komt niet in Zuid-Korea uit

Rise of the Ronin komt niet in Zuid-Korea uit

Sleutelfiguur Shōin Yoshida is controversieel in het land

Sony Interactive Entertainment Korea heeft bevestigd dat het aankomende Team Ninja-spel Rise of the Ronin niet in Zuid-Korea uitkomt.

Dat meldt Eurogamer. De game komt in het land noch fysiek, noch digitaal uit. Een officiële reden werd niet gegeven, maar het is waarschijnlijk dat het te maken heeft met een recente opmerking van gameregisseur Fumuhiko Yasuda in een video rondom de game.

Yasuda bezoekt in de video de Shoka Sonjuku School, dat in de negentiende eeuw werd opgericht door Shōin Yoshida. Yasuda vergelijkt Yoshida in de video met de filosoof Socrates en maakt duidelijk dat hij zijn werk en zijn leven wil uitbeelden in Rise of the Ronin.

Yoshida was een bekende Japanse diplomaat en geleerde die les heeft gegeven aan veel invloedrijke mensen uit de Japanse geschiedenis. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste drijvende krachten achter Seikanron, een debat binnen Japan in 1873 over de mogelijkheid om Korea te veroveren om zo Japans positie te versterken. Japan heeft tussen 1910 en 1945 Korea bezet.

Yoshida is in Zuid-Korea dan ook een controversieel figuur. Gezien de bovenstaande geschiedenis en de positieve woorden over Yoshida in de video, is het dus mogelijk dat er daarom gekozen is om de game niet in Zuid-Korea uit te brengen.

Rise of the Ronin is een openwereld actie-rpg met een focus op gevechten die zich afspeelt in de late negentiende eeuw. Aan het einde van de lange Edo-periode heeft Japan te kampen met onderdrukkende leiders en dodelijke ziektes, terwijl er een oorlog woedt tussen de Tokugawa Shogunate en de Anti-Shogunate.

Spelers besturen een Ronin - een strijder die geen meester heeft en zelf keuzes mag maken. Men gebruikt Katana's en andere wapens om gevechten te voeren. Daarbij kan hij zelfs door de lucht zweven met een speciale toestel.

De game wordt ontwikkeld door Team Ninja, onder ander bekend van Nioh en Ninja Gaiden. Rise of the Ronin verschijnt op 22 maart voor PlayStation 5.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou