Returnal-maker Housemarque verhuist naar nieuw kantoor

Returnal-maker Housemarque verhuist naar nieuw kantoor

Tegen het einde van 2024

Housemarque, de ontwikkelaar van onder andere Returnal, verhuist aan het einde van 2024 naar een nieuw onderkomen.

Dat heeft directeur Mikael Haveri bekendgemaakt (via VGC). Haveri omschrijft de nieuwe thuisbasis van de studio in de Finse hoofdstad Helsinki als "het meest geavanceerde gamehoofdkwartier van Scandinavië". De verhuizing staat voor het einde van 2024 gepland. Wanneer Housemarque precies verhuist, is nog niet bekend.

"Deze faciliteit wordt niet alleen een bewijs van onze rijke gamegeschiedenis, maar ook een baken van innovatie en creativiteit", zo gaat de klaarblijkelijk razend enthousiaste Haveri verder. Ook spreekt hij de ambitie uit om de positie van Housemarque in de wereld van gameplayinnovatie te willen versterken.

De laatste game die Housemarque uitbracht is Returnal. De game is een soort roguelite bullet-hell-shooter waarbij spelers een vreemde planeet aandoen en moeten proberen te overleven tussen de vele gewelddadige wezens.

Marcel Vroegrijk gaf in de recensie op Gamer.nl een 8 aan de PS5-versie van de game: "Returnal combineert de adrenaline van een bullet hell-shooter, de diepgang van een roguelike en de allure van een blockbustergame. Die bijzondere mix zorgt voor een spelervaring die net zo onvergetelijk is als onvergeeflijk."

Momenteel werkt de studio aan een nieuwe IP. Daarover zijn nog geen details bekendgemaakt.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou