Remedy heeft nu de volledige rechten op Control in handen

Remedy heeft nu de volledige rechten op Control in handen

Ook op het aankomende vervolg en de multiplayer-spin-off

Remedy Entertainment heeft de volledige rechten op de Control-franchise overgenomen van uitgever 505 Games.

Dat heeft de ontwikkelaar aangekondigd. De studio legt daar maximaal 17 miljoen euro voor neer - daar zitten ook de ontwikkelkosten voor een vervolg en spin-off bij inbegrepen die 505 Games heeft betaald.

Remedy sloeg in 2017 de handen ineen met 505 Games. Laatstgenoemde bedrijf bracht Control in 2019 uit en blijft dat tot volgend jaar doen. De ontwikkelaar is nu niet alleen de volledige eigenaar van de game Control, maar ook van het aankomende vervolg, een multiplayer-spin-off met de codenaam Condor en alle toekomstige delen in de reeks.

Volgens Remedy is de overname van de IP onderdeel van de langetermijnstrategie van het Finse bedrijf om meer eigendom over zijn franchises te hebben. "Dat geeft ons de vrijheid om de beste keuzes voor de toekomst te maken. We zullen onze opties met zorgvuldigheid overwegen, in de wetenschap dat Control door vele partners als een aantrekkelijke frachise wordt gezien."

Remedy benadrukt dat de ontwikkeling van zowel Control 2 als Condor de afgelopen maanden veel progressie heeft geboekt. Beide games zijn nog niet aan de buitenwereld getoond. Remedy werkt ook aan een remake van Max Payne 1 en 2 en bracht vorig jaar het geprezen Alan Wake 2 uit.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou