Recente Final Fantasy 16-trailer werd uitgesteld vanwege oorlog in Oekraïne

Recente Final Fantasy 16-trailer werd uitgesteld vanwege oorlog in Oekraïne

De recentelijk verschenen trailer van Final Fantasy 16 werd uitgesteld in verband met de oorlog in Oekraïne.

Dat meldt Naoki Yoshida aan Dengeki Online (via VGC). "De trailer was al klaar om in maart uit te komen, maar de invasie van Oekraïne maakte de wereld instabiel." 

Hij vervolgt: "Aangezien FF16 als verhaal een zwaar thema heeft, vroeg ik mij af of gamers op dat moment wel zouden kunnen genieten (van de trailer). Ik sprak mijn zorgen uit tegen Sony Interactive Entertainment, en zij deelden die met mij. We besloten het dus uit te stellen."

De trailer kwam uiteindelijk begin juni uit tijdens een State of Play-uitzending, waar ook werd gemeld dat het spel in de zomer van 2023 op PlayStation 5 verschijnt. De trailer is hieronder nog eens te zien.

Eerder deze week liet Yoshida weten dat Final Fantasy 16 geen compleet open spelwereld bevat. In plaats daarvan bevat de game 'area-based design'. In feite houdt dit in dat spelers diverse locaties die losstaan van elkaar bezoeken. Dit geeft Square Enix de mogelijkheid om zich op verschillende gebieden te richten, in plaats van één groot gebied.

Watch on YouTube
Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ahja, want spelers zijn echt wel gestopt met het spelen van games waar oorlog in voorkomt... Wat een bepamperend gedoe.

0
test

Opdonderen met dat gezever over de Oekraine. politiek conflict niks meer. Onwetendheid prevaleert. Stelletje kasplantjes overal het conflict in Oekraine begon on 2014 en het is op hetzelfde niveau aan het voortzetten. Rot op met deze bullshit uit de game industrie, laat je niet lenen voor het politieke debat. Onwetendheid. Massa is een wapen en dat wordt nu actief ingezet.

0
test

@racerozzy Als je de reacties van dit account langsgaat, is het toch wel genieten geblazen van het aanwezige patroon.

0

Aanbevolen voor jou