Ransomware-groep claimt Sony gehackt te hebben en verkoopt data

Ransomware-groep claimt Sony gehackt te hebben en verkoopt data

Het zou gaan om 'alle Sony-sytemen'

Een ransomware-groep genaamd Ransomed.vc claimt Sony te hebben gehackt en verkoopt de data die men heeft verkregen nu online.

"We hebben op succesvolle wijze toegang gekregen tot alle Sony-systemen", zo schrijft de groep. Wat precies met 'alle Sony-systemen wordt bedoeld is niet bekend. "We gaan de data verkopen, aangezien Sony niet wil betalen." De ransomware-groep zou nog maar sinds deze maand actief zijn.

Meer informatie werd niet gegeven, al werden er wel enkele voorbeelden van de data online geplaatst. Volgens Cyber Security Connect, dat het nieuws bracht, zijn daar onder andere een interne log-in-pagina, een presentatie en enkele Java-files op te zien. Het zou om minder dan zesduizend files gaan, maar welke informatie daar precies op staat is niet bekend.

Er wordt een deadline gesteld op 28 september - mogelijk wordt bij een gebrek aan koper alle data op die datum online gezet. Sony zelf heeft op moment van schrijven nog niet gereageerd op de situatie. Het bedrijf had in 2011 ook te lijden onder een hack - toen werd de persoonlijke informatie van 77 miljoen PlayStation Network-gebruikers verspreid. PSN ging 23 dagen offline en Sony verontschuldigde zich publiekelijk.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Als ik het bron artikel zo lees is het nog helemaal niet zeker of de hackers daadwerkelijk iets 'waardevols' zoals data van klanten in handen hebben. Het bewijs wat ze geleverd hebben bewijst helemaal niet dat ze daarover beschikken. Ze schijnen 6000 files in handen te hebben, maar die files zijn helemaal geen data files, maar build log files, java resources en HTML files. Wil niet zeggen dat dat alles is, maar als je aan een bedrijf of eventuele koper van deze data wil bewijzen dat je iets waardevols in handen hebt dan laat je niet dit zien denk ik. Sowieso ben ik van mening dat Sony er goed aandoet niet te betalen, niet onderhandelen met dit soort gasten. Ik zou er alles op zetten om deze gasten op te pakken en op te sluiten.

3
test

Zag gisteren al voorbij komen bij diverse sites. Benieuwd of ze echt waardevolle info hebben en of dat naar buiten komt.

-1

Aanbevolen voor jou