Rallykampioen Kalle Rovanperä is positief over EA Sports WRC

Rallykampioen Kalle Rovanperä is positief over EA Sports WRC

Rovanperä is de jongste wereldkampioen rally ooit

Rallyrijder Kalle Rovanperä is opgetrommeld voor een nieuwe video van EA Sports WRC om zijn ervaringen met de aankomende rallygame te delen.

Logischerwijs is Rovanperä positief over de game - het is immers een promotionele video. Rovanperä is vorig jaar de jongste wereldkampioen rally ooit geworden. Hij is nu 23 jaar.

EA Sports WRC wordt ontwikkeld door Codemasters en draait op Unreal Engine. De game moet "de puurste vorm van motorsport" bieden, en "elk parcours is een gevecht tegen de klok, het terrein en jezelf". Volgens senior creative director Ross Gowing is dit "de rallygame die we altijd al hebben willen maken, waarmee we de kennis en expertise van onze studio combineren met de officiële WRC-licentie".

De game bevat zeventien voormalige en huidige FIA World Rally Championship-locaties met daarop meer dan tweehonderd parcoursen. Daarnaast wordt de Central Europe Rally ergens na release via een update toegevoegd. Daarnaast wordt cross-platform online multiplayer voor maximaal 32 spelers ondersteund. Hier is een lijst te zien met de wagens die in de game zitten.

EA Sports WRC verschijnt op 3 november op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc (via de EA App, Steam en Epic Games Store). Mensen die de game reserveren krijgen op 31 oktober al toegang tot het spel.

EA en WRC hebben in 2020 een nieuwe licentiedeal getekend die loopt van 2023 tot 2027. De meest recente WRC-games werden door Kylotonn ontwikkeld, maar dankzij deze deal is Codemasters, dat tegenwoordig onderdeel uitmaakt van EA, verantwoordelijk voor de reeks.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Rally games zijn geweldig, alleen dan meer de arcade versies voor mij. :P

0
test

Voor mij ook! Nog steeds groot liefhebber van Dirt 2 en Dirt 3 (en dan vooral Trailblazer). Dirt rally geprobeerd, maar mij te lastig met al die superkrappe routes.

0
test

Zin in de game maar hoor ook dat de game nog meer challenge bied als de Dirt Rally serie en dat schrikt me ene kant ook wel wat af.

0

Aanbevolen voor jou