PSOne-demake van Dead Space nu beschikbaar

PSOne-demake van Dead Space nu beschikbaar

Kan gratis gedownload en gespeeld worden

Een fan heeft een speelbare 'demake' van Dead Space gemaakt, waardoor mensen kunnen ervaren hoe Dead Space op de oorspronkelijke PlayStation zou lopen.

Fraser Brumley maakte de demake om hem wat meer ervaring te geven met de Unreal Engine. Met het project wil hij tonen hoe de game er uit had gezien als hij op de eerste PlayStation uit had gekomen in plaats van op PlayStation 3 en Xbox 360.

Het gaat overigens niet om een recreatie van de complete game; de demake kan in zo'n tien tot vijftien minuten worden doorlopen. Men kan de demake gratis downloaden via itch.io.

Dead Space komt de laatste tijd weer onder de aandacht vanwege de remake die begin dit jaar is uitgekomen op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Lars Cornelis gaf een 9 in zijn recensie: "Dead Space is een uitstekende remake, maar bovenal een geweldige horrorgame. Het maakt daardoor niet uit of je de USG Ishimura al als je broekzak kent, of dat dit je eerste avontuur met Isaac Clarke is. De grafische renovatie en talloze grote en kleine aanpassingen zijn uiteraard welkom, maar het is de onvoorspelbaarheid, de naadloze ervaring en het ijzingwekkende geluid dat je geheid van begin tot einde met klamme handjes op het puntje van je stoel houdt."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou