PS5-versie Horizon Forbidden West: Complete Edition komt op twee disks uit

PS5-versie Horizon Forbidden West: Complete Edition komt op twee disks uit

Daarmee is het de eerste PS5-game die op twee disks verschijnt

De PlayStation 5-versie van het aankomende Horizon Forbidden West: Complete Edition verschijnt op twee disks.

Dat blijkt uit een scan van de achterkant van het gamehoesje, die hieronder bekeken kan worden. Het is daarmee zo goed als de eerste PlayStation 5-game die op twee disks verschijnt. Het volgend jaar te verschijnen Final Fantasy 7 Rebirth komt ook op twee disks uit. In 2021 verscheen de PS5-versie van The Nioh Collection op twee disks, maar daar ging het om twee losstaande spellen.

Vorige week werd de Complete Edition van Horizon Forbidden West onthuld. De game bevat naast het hoofdspel ook de uitbreiding Burning Shores. Daarnaast is er een digitale soundtrack en digitale artbook, de eerste volume van een digitale comic, een extra pose en gezichtsverf voor in de fotomodus, en diverse in-game extra's zoals een Nora Thunder Elite-outfit.

De Complete Edition gaat 59,99 euro kosten en komt morgen uit op PlayStation 5. De pc-versie van het spel moet ergens begin 2024 verschijnen op Steam en Epic Games Store. Het is voor het eerst dat de game op pc uitkomt, al is voorganger Horizon Zero Dawn al wel op pc verkrijgbaar. De pc-versie wordt ontwikkeld in samenwerking met Nixxes Software.

Horizon Forbidden West kreeg een 9 op Gamer.nl van Ron Vorstermans: "Mooier, soepeler, beter geschreven, een consistent verhaal, meer verrassingen en betere hoofd- en zijmissies: Horizon Forbidden West is op bijna ieder front beter dan Horizon Zero Dawn."

Redacteur Lars Cornelis gaf een 7 aan uitbreiding Burning Shores: "Het is makkelijk om te roepen dat Horizon Forbidden West: Burning Shores ‘leuk voor de fans’ is. De uitbreiding biedt immers meer van hetzelfde en het verhaal rolt de rode loper uit voor Horizon 3. Maar veel meer zit er niet in en dat maakt het ook een hele gemakzuchtige uitbreiding. We kunnen niet aan de indruk ontkomen dat er meer gedaan had kunnen worden met het tektonisch instabiele Los Angeles."

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Was CP2077 ook niet op 2 discs?

0
test

Die heeft geen disc release gehad voor PS5, de PS4 release heeft een gratis upgrade naar de PS5 versie.

0
test

Ohh ja uiteraard. Even niet aan gedacht.

0

Ik denk dat als ie een fysieke release had gehad hier in t westen, dat Baldur's gate 3 ook wel op 2 discs had gestaan.

0
test

Hangt af van spelgrootte. In principe is het nu gangbaar om een disc van 100 GB te gebruiken en BG3 is niet veel groter dan 100 GB, waardoor de rest beter via digitale wijze kan worden gestuurd. Je snijdt jezelf als uitgever namelijk in de vingers om meerdere discs te gebruiken. Ik vind het daarom ook vreemd dat Horizon: Forbidden West dit ineens doet. Je ziet het een CoD niet doen namelijk, om bovengenoemde reden.

[Reactie gewijzigd door Larafin op 5 oktober 2023 - 16:35]

-1

Aanbevolen voor jou