PS5-games op een externe ssd: zo zet je ze erop

PS5-games op een externe ssd: zo zet je ze erop

Games worden steeds groter, waardoor investeren in externe opslagruimte (bijna) een must is

PS5-games opslaan op een ssd is geen gek idee. De PlayStation 5 heeft niet ontzettend veel ruimte voor videogames, waardoor investeren in extern opslaggeheugen bijna een must is.

Er zitten echter wel wat haken en ogen aan. Een ssd is sneller dan een hdd, waardoor games overzetten zo gebeurd is. Helaas is het echter niet mogelijk PS5-games af te spelen vanaf een externe schijf; dat kan alleen vanaf een interne ssd. Hou daar dus rekening mee bij het overzetten

Een ssd aansluiten op de PlayStation 5 is zo gepiept. Je sluit de externe schijf aan via de meegeleverde kabel. Zet eerst de PlayStation 5 aan en stop dan de usb-kabel van de ssd in een beschikbare poort. Het systeem herkent het externe geheugen meteen. 

Ga vervolgens naar Instellingen (rechtsbovenin het hoofdmenu) > Opslag > Uitgebreide USB-opslag en dan zie je de zojuist gekoppelde externe schijf meteen staan. Selecteer in dit venster de optie Games en apps en druk op de optie PS5-games verplaatsen. 

PS5-games verplaatsen van en naar een ssd

Nu verschijnt er een lijst met games in beeld die te verplaatsen zijn. Selecteer de game die van de interne naar de externe ssd moet gaan (geef die game een vinkje mee). Druk vervolgens op de Verplaatsen-knop rechts in beeld. Nu verschijnt er een pop-up in beeld. In die pop-up staat onder meer de melding dat PlayStation 5-games alleen te spelen zijn vanaf de interne ssd. 

Wil je een PS5-game spelen, dan moet je hem dus opnieuw verplaatsen (!), maar dit keer naar het interne geheugen. Als dat geen probleem is, druk je op OK. 

Zie hieronder onze collega Martin die laat zien hoe het werkt.

Watch on YouTube

Waarom?

Maar waarom zou je dan PS5-games op een externe ssd zetten? Een reden om games op een externe ssd te plaatsen, is zodat je ze kunt meenemen naar je vrienden. Zo hoeven jullie niet te wachten totdat er heel wat GB’s zijn binnengehaald en hoef je een game alleen maar even te kopiëren naar het interne geheugen van de PlayStation 5 van je vriend(in).

Je moet de ssd dan wel eerst veilig ontkoppelen van je eigen PS5. Dat doe je in hetzezelfde Uitgebreide USB-opslagmenu, zoals hierboven genoemd, via de optie Veilig verwijderen uit PS5. Druk op die knop en druk vervolgens op OK en dan weet je zeker dat er geen bestanden beschadigen. Het kan namelijk zijn dat de PlayStation 5 net een update binnenhaalt of een update installeert. Als de ssd dan ineens uit de PS5 verdwijnt, kan dat voor problemen zorgen.

Op het moment dat de PS5-games naar het interne geheugen van de console gebracht moeten worden, herhaal je simpelweg de stappen zoals hierboven beschreven. Selecteer opnieuw de optie PS5-games verplaatsen, geef de game die verplaatst moet worden een vinkje en bevestig je keuze. Het is overigens wel mogelijk PlayStation 4-games af te spelen van externe harde schijven. PS4-games verplaatsen gaat eveneens via het menu Uitgebreide USB-opslag en dan de optie PS4-content verplaatsen. Sommige games hebben dan iets kortere laadtijden, dus dat is heel fijn.

Je kunt natuurlijk ook een extra interne ssd installeren. Zie hier een overzicht met de beste schijven van het moment.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

had laast wat games op een exteren ssd gezet en vond het maar langzaam gaan op ps5 in tegenstelling van series. Als je games kopieert kan je ps5 ook helemaal niks op dat moment ik had nu een aantal ps4 games gedaan maar leek wel even snel downloadn sneller was dan dit vond ik zelf. Hopelijk komt sony met update dat terwijl die kopieert dat je gewoon wel wat anders kan doen en niet naar een laadbalk kijkt.

0

Sjah, een externe ssd, en dan via een "normale" usb aansluiten zal geen voordeel opleveren. Je loopt toch altijd tegen de beperkingen van 2.0/3.0 aan...

0

Aanbevolen voor jou