Hoogtepunten: PlayStation VR2 komt uit met meer dan twintig games

Hoogtepunten: PlayStation VR2 komt uit met meer dan twintig games

Op de release van PlayStation VR2 zullen er meer dan twintig nieuwe games beschikbaar zijn.

Dat heeft Sony gemeld in een zakelijke briefing. Het gaat om een mix tussen games van Sony zelf en andere uitgevers. "Er wordt op dit moment een aanzienlijke hoeveelheid geld gestopt in samenwerkingen met onafhankelijke en third-party ontwikkelaars om genoeg interessante vr-content voor de release van PlayStation VR2 te regelen", aldus SIE-baas Jim Ryan. 

Het is niet bekend welke games er voor PlayStation VR2 uitkomen. Eerder werd wel het spel Horizon Call of the Mountain aangekondigd, een spin-off van de Horizon-reeks van Guerrilla Games.

De afgelopen jaren heeft Sony op verschillende momenten details rondom de PlayStation VR2 onthuld. Zo bedraagt het oledscherm van de bril 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en is het gezichtsveld 110 graden. Verder heeft PlayStation VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de controllers. Tot slot worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen.

Het is nog niet bekend wanneer de headset uitkomt.

Beste Playstation 5 Game deals

Aanbieding

Beste Playstation 5 Game deals kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Sweeet! Maar doe nou eens een releasedatum en prijs, Sony!

0

@clandestine666 ze moeten wat bewaren voor de zomerfest slash e3

0

Ik ben geen fan van PS, Sony of VR, maar dit klinkt wel als een hele goede (r)evolutie om VR meer main stream te laten worden. Hopelijk werkt deze set ook op PC, dat zou nog een grotere/gigantische extra impuls geven. Maar ik verwacht van niet.

0

@ToMaX99 Dit wordt als het goed is een redelijke goede VR headset met veel betere kwaliteit dan de pixelbrij van de eerste headset. Ik denk dat dit wel een impuls zal geven in de goede richting hoewel we nog 1 of 2 generaties weg zijn van high end VR.

0
test

@004 nou, die pixelbrij valt enorm mee hoor, vind het beeld van de 1e gewoon goed, zeker in vergelijking wat er toen was.

0

@004 Dan nog word de kwaliteit matig beide consoles zijn nog niet krachtig genoeg voor alles 2 x te renderen in hoge kwaliteit

0

Aanbevolen voor jou