PlayStation VR2 komt ergens begin 2023 uit

PlayStation VR2 komt ergens begin 2023 uit

De PlayStation VR2-headset moet ergens "begin 2023" uitkomen, zo heeft Sony bevestigd.

Dat meldde het bedrijf op social media. Het is voor het eerst dat Sony een uitspraak doet over de releaseperiode van de virtualrealityheadset. Veel insiders claimden eerder al dat een release ergens begin volgend jaar waarschijnlijk was. 

Sony liet eerder dit jaar overigens al weten dat er meer dan twintig games beschikbaar moeten komen tijdens de release an de PlayStation VR2. Een van die games is mogelijk het eerder onthulde Horizon Call of the Mountain, een nieuwe game in de Horizon-reeks. Het spel wordt ontwikkeld door Guerrilla Games en Firesprite.

De afgelopen jaren heeft Sony op verschillende momenten details rondom de PlayStation VR2 onthuld. Zo bedraagt het oledscherm van de bril 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en is het gezichtsveld 110 graden. Verder heeft PlayStation VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de nieuwe controllers. Tot slot worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen.

View post on Instagram
 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat zat er al een beetje aan te komen. Voor mij to little to late. Ik heb inmiddels al een quest 2 aangeschaft. Ik vraag me ook af of deze psvr2 een succes wordt. De psvr1 us nog redelijk verkocht maar is ook niet massaal verkocht. Bij deze psvr2 heb ik nog meer twijfel. Eind 2023 of 2024 komt misschien alweer de quest 3 uit

0

@lightyears het enige wat me tegenhoud om de Quest aan te schaffen is de link met Facebook.

0
test

@Ziminar Bedoel je het verplichte FB account? want dat is niet meer sinds een paar maanden ofzo.

0
test

@Ziminar dan koop je toch de Pico Neo3 link, die kun je ook nog eens direct aansluiten op je PC via DP kabel waardoor die superieure beeldkwaliteit heeft ten opzichte van de Quest 2. En de verplichte link met facebook is inmiddels nier meer of in ieder geval binnenkort niet meer, maargoed, de quest2 is nu inmiddels wel zo'n 100 euro duurder, dus dan kun je echt beter voor de Pico Neo3 gaan.

0
test

@lightyears de PSVR heeft beter verkocht dan Sony zelf had verwacht. Maar dit soort addons blijven altijd wel achter bij het aantal verkochte consoles.

0
test

@lightyears Ik vraag me niet af of het een succes wordt. Ik denk als Sony dezelfde ondersteuning biedt als aan de eerste versie, dit wel goedkomt. Ik ga hem halen en ook films in Cinemamodus kijken. En PSVR1 niet massaal verkocht? Waren prima sales hoor.

0

@Bteqq Van ps4 zijn er bijna 120 miljoen verkochte. Van psvr 6 miljoen. Dus 5% van totaal. Daarnaast wordt wel gezegd dat een vr platform 10 miljoen groot moet zijn om commercieel interessant te kunnen zijn. De quest 2 schijnt nu op 15 miljoen te zitten na bijna 2 jaar. Maar psvr heeft er 6 miljoen na bijna 6 jaar.

0

@lightyears De psvs1 was echt verschrikkelijke kwaliteit tov wat VR nu grafisch te bieden heeft dus dat gaat wel een flink verschil maken als de psvr2 in de buurt komt of vergelijkbaar is met de huidige VR headsets. Een groter probleem is dat er niet genoeg goede kwaliteit content. Veel games, zelf nog de beter ontwikkelde games zijn een kwart of helft van een grote flatscreen game. Ontwikkelaars zijn terughoudend omdat de markt veel kleiner is en dat houd het platform behoorlijk tegen.

0

Deze ga ik day one halen. Vond het aanbod van de vr 1 wat karig, maar zaten best wel een paar pareltjes tussen.

0

@Roy36NL Zeker veel plezier mee gehad, maar volgens mij heeft Sony nu het aanbod wel in order gebracht. Ik hoop alleen dat de prijs enigszins binnen de perken blijft. Hij is toch wat beperkter dan andere brillen, het aanbod wat je erop kan spelen zijn alleen PS gsmes toch?

0
test

@DeRaadSlager De PSVR2 schijnt op de pc aangesloten te kunnen worden

0

Aanbevolen voor jou