PlayStation Studios neemt Savage Game Studios in zich op

PlayStation Studios neemt Savage Game Studios in zich op

PlayStation Studios is een nieuwe studio rijker: het bedrijf gaat Savage Game Studios overkopen.

Dat meldt Hermen Hulst namens PlayStation Studios via de PlayStation Blog. Hulst omschrijft Savage Game Studios als “een gigantisch getalenteerd team van creatievelingen die veel jaren aan ervaring hebben met een paar van de populairste mobiele games”. De studio werd twee jaar geleden opgericht en Hulst zegt dat PlayStation zich kan vinden in hun “onvermoeibare ambitie om te innoveren”.

Savage Game Studios werd in 2020 opgericht door Michail Katkoff (oprichter van Deconstructor of Fun), Nad Adjir (werkte namens Wargaming aan World of Warships Blitz) en Michael McManus (werkte als technical director bij Wargaming). Katkoff zegt op de PlayStation Blog te geloven dat “PlayStation Studios’ leiding onze visie voor hoe we het beste kunnen opereren en slagen respecteert” en dat de consolegigant “niet bang is om kansen te wagen”, en dat daarom is besloten akkoord te gaan met de deal. “Plus de mogelijkheid om PlayStations waanzinnige IP-catalogus te raadplegen.”

Savage Game Studios voegt zich bij een nieuw opgericht team van PlayStation dat gespecialiseerd is in mobiele games, de PlayStation Studios Mobile Division genaamd. Dat team zal “onafhankelijk opereren” en zich focussen op “innovatieve, on-the-go ervaringen gebaseerd op nieuwe en bestaande PlayStation IP.”

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Haha meer geld voor een console vragen want ja.. de markt, maar dan wel weer een studio opkopen. Leuke focus ook hoor, de mobiele markt. Lekker veel games die freemium en pay to win zijn vol met microtransactions. Benieuwd hoe dat gaat lopen.

0

@Riyakuya Wat is je volgende reactie op een nieuwe game aankondiging? Laat me raden: "Haha meer geld voor consoles vragen want ja....de markt, maar dan wel weer een nieuwe game ontwikkelen". Ik weet niet hoor maar alles kost gewoon geld. En Sony zit al langer in de mobiele market. PS heeft er al wat titels maar dit is een geheel nieuwe divisie onder PS mobile division. Daarnaast, de grootste mobiele game op de markt is ook van Sony en valt onder Sony Music. [quote]Fate/Grand Order is the work of entertainment company Aniplex, which is a subsidiary of Sony Music Entertainment Japan. Fate/Grand Order’s impact on Aniplex’s revenues isn’t a new phenomenon: this piece from mid-2018 notes Aniplex’s $1.8bn of revenues in the financial year to the end of March 2018, for example, and cites the game as a key factor.[/quote]

0
test

@CaptainWinslow Ze geven aan dat de economie ervoor zorgt dat ze hun producten duurder maken in de meeste markten maar blijven vervolgens wel grote aankopen doen. Tevens kwam die prijsverhoging ook vlak nadat ze hadden aangegeven dat de ps5 eindelijk niet meer met verlies verkocht werd. Dat geeft nogal een vreemd beeld. Maar als dat voor jou anders is, prima hoor.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Riyakuya Dit soort reacties.. het een sluit het ander niet uit he.

0
test

@The_Stifmeister maar het is wel erg dubbel. Net als je baas zegt dat er geen geld voor hoger salaris is maar uit de jaarcijfers blijkt dat er dikke winst gedraaid is.

0
test

@The_Stifmeister het zijn dit soort zaken die me gewoon niet lekker liggen waardoor ik er ook op reageer. Zoals JK aangeeft is het behoorlijk dubbel allemaal. En zeker omdat ze kort geleden nog hadden aangekondigd dat de ps5 nu eindelijk niet meer met verlies verkocht werd.

0
test

Waar Nintendo al succes heeft gehad op mobiel en Micro met abk een grote speler word op mobiel markt snap ik Sony ze aankoop wel en de intensie om daar ook speler te zijn.

0

@hulstpower Dat waren ze al. Los van ABK, is Microsoft daar niet eens zo groot.

0
test

@CaptainWinslow daarom zeg ik toch na abk zijn ze daar een grote speler, met candycrush, Diablo immortal , call of duty mobile en minecraft mobile zijn ze straks best grote speler

0

Aanbevolen voor jou