PlayStation noemt Xbox’ Call of Duty-voorstel ‘ontoereikend op veel niveaus’

PlayStation noemt Xbox’ Call of Duty-voorstel ‘ontoereikend op veel niveaus’

PlayStation-ceo Jim Ryan noemt Xbox’ garantie dat Call of Duty nog “een paar jaar” speelbaar blijft op PlayStation-consoles “ontoereikend”. Het zou gaan om drie jaar.

Dat zegt Ryan in een statement aan GamesIndustry.biz. Hij doelt op Phil Spencers uitspraken van vorige week: Spencer meldde dat Xbox in een brief aan PlayStation de belofte deed dat Call of Duty nog “een paar jaar” speelbaar zal blijven na Microsofts overname van Activision Blizzard, met “dezelfde content en features” als de Xbox-versie.

Xbox zei dat die belofte “typische gameindustrie-overeenkomsten te boven gaat”, maar PlayStation-baas Jim Ryan noemt de belofte “ontoereikend”. “Ik was niet van plan om hierop te reageren omdat ik dacht dat het om een besloten zakenovereenkomst ging, maar ik heb de behoefte om dit recht te zetten omdat Phil Spencer het publiekelijk maakte”, aldus Ryan.

“Microsoft bood alleen aan om Call of Duty nog drie jaar op PlayStation te houden nadat de huidige overeenkomst tussen Activision en Sony eindigt. Na bijna twintig jaar aan Call of Duty op PlayStation, was hun voorstel ontoereikend op veel niveaus en hield het geen rekening met de impact op onze gamers. We willen onze PlayStation-gamers de beste Call of Duty-ervaring garanderen, en Microsofts voorstel ondermijnt dat uitgangspunt.”

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Oh en hoe rijmt dat dan met het weghouden van games op gamepass door ontwikkelaars ervoor te betalen? En exclusieve content in het algemeen? Als de deal doorgaat is CoD van MS dus dan heeft Sony er niet zoveel meer over te zeggen lijkt me. Dit zegt ie dus alleen maar om de deal tegen te houden. Beetje krokodillentranen dit. Ben benieuwd hoe de commissies erover denken die erover gaan.

0
test

@Ziminar het gaat dus 2 jaar van abk Sony deal en dan 3 jaar e bij is 5 jaar en misschien wel einde van ps5 en series consoles. Misschien zijn xbox en ps om helemaal gestreamed te worden komt er geen console meer. Dus snap het wel xbox kijkt daarna wel hoe en wat met cod en waarop uit.

0
test

@hulstpower Sterker nog Cod moet om de 2 jaar gaan uitkomen vanaf deze release. Dus dan heb je het over 7 jaar in de toekomst zelfs. Zoals je zegt weten we totaal nog niet hoe de industrie er dan uit ziet en er zal als die periode afgelopen is gewoon weer een nieuwe deal komen.

0

@Ziminar haha, precies dit. Ze hebben zelf ook jarenlang betaald voor exclusieve content en dan nu huilie huilie gaan doen. Die deal gaat toch wel door. De zorgen die nu geuit ziin, zijn voor de buhne en het is een kwestie van tijd voordat iedereen akkoord is.

0
test

@Ziminar Wacht even, weghouden van gamepass is nog niet weghouden van xbox, dus dat is sowieso wel iets heel anders. En echte bewijzen dat Sony zou betalen om games van gamepass weg te houden heb ik nog niet echt gelezen. Maargoed, dit is dus juist nu een voorbeeld waardoor het goed mogelijk is dat er geen goedkeuring gegeven gaat worden door bepaalde landen voor de overname.

0

@SuperDre Dat komt omdat er ook geen bewijs is. Internet interpreteert het alsof Sony betaald om het van gamepass af te houden, terwijl DevolerDigital hier al op heeft reageert dat dit onzin is. Binnen hun marketing deal contract staat dat wanneer wij alles betalen...het niet op een andere sub service mag komen, wat geheel logisch is. Het zou wat zijn dat jij alle development kosten van een game financiert, maar de concurrent mag het buiten het contract om op hun service "gratis" beschikbaar stellen. Dit lijken mensen tot op de dag van vandaag blijkbaar nog steeds niet te snappen ofzo. Iets met een bubbel...

0
test

Wat een jankerd.. Sony gaat prat op zijn eigen exclusives en nu lopen miepen dat je concurrent het ook gaat doen. Wat een nep bedrijf..

0
test

@kleinekoosjer Alleen hebben we het dan over nieuwe IP en niet over lang bestaande franchises die bij een bedrijf zaten die altijd multiplatform is geweest.

0

Aanbevolen voor jou