PlayStation gaat 'agressief' inzetten op cloudgaming

PlayStation gaat 'agressief' inzetten op cloudgaming

Plannen worden binnenkort onthuld

Sony Interactive Entertainment heeft 'agressieve' plannen voor cloudgaming, die in de komende maanden worden onthuld.

Dat meldde PlayStation-baas Jim Ryan tijdens een zakelijke call, opgeschreven door VGC.

"Wij zien dat mobiliteit in gamegewoontes een steeds belangrijkere trend wordt, en dat de cloud essentieel is als wij, of iemand anders, die trend willen gebruiken", zei Ryan.

Hij voegde daaraan toe dat dit niet het juiste moment was om de plannen van Sony te onthullen. "Maar we hebben wel wat interessante en aardig agressieve plannen om onze initiatieven op het vlak van de cloud te versnellen, die de komende maanden zullen worden onthuld."

Sony is al langer bezig met cloudgaming, bijvoorbeeld met de abonnementsdienst PS Now, die inmiddels in de duurdere PS Plus-abonnementen is opgenomen. Er is op dit moment echter geen cloudstreaming op mobiele apparaten mogelijk, zoals dat bij concurrent Xbox wel het geval is.

Cloudgaming is op dit moment nog maar goed voor een paar procent van de markt, maar zou in de toekomst belangrijker kunnen worden. Dat was ook een van de redenen dat de Britse waakhong CMA een stokje stak voor de overname van Activision-Blizzard door Microsoft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat kan ook alleen via Azure van.... Microsoft. Maar serieus. Ik zou het best overwegen als ik bijvoorbeeld voor een redelijk bedrag een paar maanden kan streamen om bijvoorbeeld Spiderman 2 op PC kan spelen.

0
test

Sony niet ps had ooit jaren terug een samen werking met Microsoft aangekondigd, hierna hebben we er nooit meer van gehoord. Kan dus best dat dit nog steeds zo is.

1

Oh dus dat hele argument mbt cloudgaming van de CMA is hiermee van tafel lijkt me dan? Kan die deal dus ook in de UK gewoon doorgaan.

0

Aanbevolen voor jou