PlayStation en NCSoft kondigen strategische samenwerking aan

PlayStation en NCSoft kondigen strategische samenwerking aan

Zuid-Koreaanse bedrijf werkt volgens geruchten aan een Horizon-mmo

Sony Interactive Entertainment en het Zuid-Koreaanse bedrijf NCSoft hebben een strategische, wereldwijde samenwerking onthuld.

Dat werd middels een persbericht aangekondigd. CEO's Jim Ryan - die begin volgend jaar aftreedt - en Taekjin Kim hebben elkaar ontmoet om de deal te beklinken. De samenwerking moet "diverse globale zaken, waaronder mobiel", omvatten, maar veel meer details worden er niet gegeven.

Het is echter duidelijk dat Sony NCSoft al langer als een belangrijke partner ziet. Vorig jaar gingen er al geruchten dat NCSoft mogelijk werkt aan een mmorpg gebaseerd op de Horizon-franchise van Guerrilla Games. NCSoft is vooral bekend van Guild Wars en Lineage.

"Samenwerken met NCSoft avanceert onze strategie om uit te breiden buiten consoles en daarmee PlayStations bereik te vergroten naar een breder publiek", aldus Ryan. "NCSoft deelt de visie van Sony Interactive Entertainment voor het creëren van entertainmentervaringen van hoge kwaliteit die impact maken, en samen willen we de grenzen van gaming verleggen."

Sony heeft intern een grote focus op live-service games gecreëerd. Eerder bleek dat het bedrijf twaalf live-service games in ontwikkeling heeft die voor maart 2026 uit moeten komen, al zal de helft daarvan inmiddels pas daarna verschijnen.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Als dit hetzelfde concept krijgt als die saaie, icoontjes afvinken op de map en slappe zijmissies en verhaal, poep game Forbidden West, lijkt het mij niks aan.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 29 november 2023 - 11:17]

-3

Het verhaal van de games zijn geweldig, maar de gameplay vond ik erg saai. Kan me eerlijk gezegd ook niet iets leuks voorstellen bij een mmo van Horizon. Vrijwel geen enkele mmo eigenlijk, maar wie weet NCSoft heeft wel jarenlange ervaring hiermee

-2

Guild wars 2 op ps5 please!! de ps5 kan t makkelijk aan, en qua knoppen moet t ook lukken aangezien GW2 een beperkt aantal skills gebruikt.

0

Aanbevolen voor jou