PlayStation: 'Cloudgaming wordt belangrijk tussen 2025 en 2035'

PlayStation: 'Cloudgaming wordt belangrijk tussen 2025 en 2035'

'We maken significante investeringen in de cloud'

Volgens PlayStation-CEO Jim Ryan wordt cloudgaming ergens tussen 2025 en 2035 een belangrijk onderdeel van de game-industrie.

Dat meldde Jim Ryan in een video-opname tijdens de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission (via VGC) Hij werd gevraagd of cloudgaming een significant commercieel succes of belangrijk onderdeel van de industrie zou worden. Dit naar aanleiding van de vragen die waakhonden hebben over het effect op de cloudgamingmarkt wanneer Microsoft Activision Blizzard overneemt.

"Het ligt er natuurlijk aan wat je onder significant verstaat," zo antwoordde Ryan, "maar ik kan wel zeggen dat cloudtechnologie tussen 2025 en 2035 een belangrijke manier wordt voor gamers om toegang te krijgen tot games." Vervolgens weerde hij enkele specifiekere vragen af, maar meldde hij wel het volgende: "We maken significante investeringen in de cloud omdat we verwachten dat het een erg betekenisvolle manier wordt voor gamers om toegang te krijgen tot gamecontent."

Sony gaf eerder deze maand al aan dat het bedrijf het streamen van PS5-games via de cloud aan het testen is. Deze optie moet uiteindelijk beschikbaar komen voor PlayStation Plus Premium-leden, vergelijkbaar met hoe cloudstreaming beschikbaar is voor Xbox Game Pass Ultimate-leden. PS Plus Premium-leden kunnen al wel oudere PlayStation-games streamen via de cloud. Het bedrijf brengt dit jaar daarnaast Project Q uit, een handheld waarmee men PS5-games kan streamen.

De rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission wordt gehouden omdat de FTC de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft wil tegenhouden. Als onderdeel van de rechtszaak komen er de laatste dagen allerlei interessante feiten boven tafel. Eerder vandaag gaf PlayStation-baas Jim Ryan al aan dat volgens hem alle uitgevers een hekel hebben aan Game Pass.

Verder heeft Microsoft laten weten dat het verwacht dat de volgende consolegeneratie in 2028 begint, dat The Elder Scrolls 6 op zijn vroegst ook pas dat jaar uitkomt, dat Microsoft vindt dat ze de console-oorlog hebben verloren, dat Call of Duty echt op PlayStation-consoles moet blijven uitkomen en dat de Indiana Jones-game van Bethesda en Machine Games alleen op Xbox en pc verschijnt. Ook is gebleken dat Microsoft overwoog om uitgevers en ontwikkelaars als Sega en Bungie te kopen.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Eens! Het is een enorme besparing. Ik heb hetzelfde met Geforce now. Bekabeld een sterke verbinding op mijn macbook. Heel goed speelbaar op de hoogste settings. Geen duizenden euro's investering in een pc die per direct outdated is en de stroom rekening blijft lekker laag.

1
test

Maar voel je wel dat je een game via de cloud aan het spelen ben? Dus input lag of als je camara draait dat je pixels ziet?

1

Nope! dat is het mooiste ervan. Maar daarbij moet ik wel zeggen ik speel via de kabel met 1000mbit verbinding. De hoogste tier van geforce now biedt ook de mogelijkheid om met meer fps te spelen en dat gaat erg soepel. Ik speel nu fatsoenlijk the crew 2 en dat rijd/race prima.

1

Met een grote speler als Sony die vol inzet op cloudgaming zou je zeggen dat MS genoeg concurrentie in de cloudgaming markt. Ben benieuwd wat de CMA daarvan vindt.

-1
test

alleen heeft Sony daar geen infrastructuur voor en raad eens wie wel? MS, daar zijn ze zelf ook klant bij.

0

Deze gebruiker is verwijderd

-1

Voor mij is het onbekend of ze ook voor cloudgaming klant zijn bij Microsoft. Ze hebben wel een deal, maar wat die precies inhoudt heb ik geen idee van. Zou me eerlijk verbazen als dat zo zou zijn.

0
test

Lol het hele internet staat vol met artikelen dat Sony Azure gebruik of gaat gebruiken voor hun PS cloud gaming diensten. Maar de Fanboys hier willen het niet geloven.

-2

Deze gebruiker is verwijderd

0

Ben ik nu ineens weer een Sony Fanboy? Het moet niet gekker worden

-1

Aanbevolen voor jou