PlayStation-ceo noemt band met Square Enix "sterker dan ooit"

PlayStation-ceo noemt band met Square Enix "sterker dan ooit"

Hun relatie gaat al lang mee

PlayStation-ceo Jim Ryan maakte afgelopen nacht zijn opwachting bij de Pre-Launch Celebration Livestream van Final Fantasy 16. Daar sprak hij lovende woorden over Square Enix, de ontwikkelaar van de game. "De relatie tussen PlayStation en Square Enix is nog nooit zo sterk geweest."

Jim Ryan stapte vannacht het podium op en gaf een korte speech over de ontwikkelaar en hun nieuwe game, Final Fantasy 16. Hij benadrukte dat de samenwerking tussen PlayStation en Square Enix teruggaat "naar het begin van de PlayStation" en dat hij hun gezamenlijke inzet om hun merk en bedrijfsvoering naar nieuwe hoogten te tillen enorm waardeert.

Ook de consument merkt dat Sony en Square Enix het goed met elkaar kunnen vinden. Sony heeft de laatste tijd namelijk verschillende exclusiviteitsdeals gesloten met de Japanse ontwikkelaar. Zo zal Final Fantasy 16 deze maand alleen op PlayStation 5 verschijnen en zal ook het langverwachte Final Fantasy 7 Rebirth, dat in 2024 uitkomt, exclusief naar die console komen. Het voorgaande deel, Final Fantasy 7 Remake, was ook lange tijd exclusief voor PlayStation, hoewel er later ook een versie voor pc verscheen.

Het is nog onduidelijk of Square Enix van plan is om minder games naar Xbox en pc te brengen. Fans wachten bijvoorbeeld met smart op Kingdom Hearts 4, een ander project van Square Enix, maar het is nog niet bekend welke consoles daarvoor zullen worden toegewezen.

Tijdens de Pre-Launch Celebration Livestream werd ook een demo van Final Fantasy 16 aangekondigd.

Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Final Fantasy 7 Rebirth

Final Fantasy 7 Rebirth kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het slaat waarschijnlijk nergens op, maar ik heb het idee dat Sony wacht totdat de Activision deal rond is en daarna als antwoord Square Enix wil overnemen.

0
test

Qua deal zou het pas vergelijkbaar zijn als Sony bedrijven als Square Enix, SEGA, Capcom en Konami overneemt. Dat staat qua gewicht redelijk tegenover Zenimax + ABK.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Ik heb een hekel aan het overnemen van alle studio's en uitgevers deze dagen maar ik hoop dat Sony toch Square Enix gaat kopen om 1 hele simpel reden: anders kan je zeker niet uitsluiten dat Microsoft het wel doet.

0
test

Ik denk dat MS eerder interesse in SEGA zou hebben.

-1

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Iedereen heeft z'n prijs, ook Sega.

0

Aanbevolen voor jou