PlayStation 5 wereldwijd 54,8 miljoen keer verscheept

PlayStation 5 wereldwijd 54,8 miljoen keer verscheept

Spider-Man 2 is inmiddels tien miljoen keer verkocht

Er zijn wereldwijd 54,8 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 aan winkels geleverd.

Dat heeft Sony bekendgemaakt tijdens het presenteren van zijn fiscale cijfers van het kwartaal dat eindigde op 31 december 2023. In dat kwartaal zijn er 8,2 miljoen exemplaren van de PS5 verscheept. Dat is een stijging van 1,1 miljoen exemplaren vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks deze stijging lijkt het onwaarschijnlijk dat Sony dit fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart, het beoogde doel van 25 miljoen verscheepte PS5-consoles gaat halen. Tot 31 december zijn er in totaal 16,4 miljoen exemplaren verscheept, en dat betekent dat Sony in de laatste drie maanden 8,6 miljoen exemplaren moet verschepen. Sony verwacht dan ook dat het dit fiscale jaar in totaal 21 miljoen exemplaren van de PS4 verscheept - een daling van 4 miljoen exemplaren.

Verder liet Sony weten dat er 123 miljoen actieve PlayStation Network-gebruikers zijn (niet te verwarren met PlayStation Plus), een stijging van 11 miljoen gebruikers ten opzichte van de 112 miljoen actieve mensen op PSN in dezelfde periode vorig fiscaal jaar.

Qua software zijn er in de afgelopen drie maanden 89,7 miljoen games verkocht op PlayStation 5 en PlayStation 4, een stijging van 3,2 miljoen exemplaren ten opzichte van dezelfde periode vorig fiscaal jaar. 16,2 miljoen games waren van Sony zelf, een daling van 4,6 miljoen. Daarbij was 66 procent van de verkochte games digitaal. Er zijn van het vorig najaar uitgekomen Marvel's Spider-Man 2 tien miljoen exemplaren verkocht sinds 4 februari.

Spider-Man 2

Spider-Man 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou