'PlayStation 5 Pro komt uiterlijk in 2024 uit'

'PlayStation 5 Pro komt uiterlijk in 2024 uit'

In een nieuwe video van RedGamingTech wordt geclaimd dat een Pro-versie van de PlayStation 5 uiterlijk in 2024 uitkomt.

RedGamingTech is over het algemeen een betrouwbare bron als het aankomt om AMD-technologie, dat ook in de PlayStation 5 zit. De mensen van het YouTube-kanaal

Watch on YouTube

dat de PS5 Pro eind 2023 of ergens in 2024 uit moet komen. Het bedrijf zou eerst eind 2023 hebben willen aanhouden - drie jaar na de release van de reguliere PlayStation 5 - maar aanhoudende tekorten zouden er voor zorgen dat Sony deze tijdlijn herevauleert.

Daarbij zouden er diverse verbeteringen in de de PS5 Pro doorgevoerd worden. Zo zouden laadtijden twee keer zo snel zijn en zou er verbeterde ray tracing zijn. Over het algemeen zou de console krachtiger zijn. Sony zou zich voor de PlayStation 5 Pro ook verdiepen in technologie vergelijkbaar met Nvidia's DLSS, waarmee games dankzij AI automatisch geüpscaled kunnen worden.

Eerder deze maand liet TweakTown weten dat Sony veel development kits van een 'consoleprototype' naar ontwikkelaars in de Verenigde Staten stuurde. Hoewel niet bevestigd, speculeert WccfTech dat het mogelijk om een vroege versie van de PS5 Pro gaat.

Vooralsnog is er niets officieel bevestigd. De PlayStation 5 is sinds eind 2020 verkrijgbaar in twee verschillende modellen: eentje met diskdrive en eentje zonder. Qua prestaties zijn beide modellen gelijk. Sinds release is de console slecht verkrijgbaar; vaak zijn nieuwe ladingen binnen enkele minuten uitverkocht. De oorzaak is een combinatie van aanhoudende populariteit en een wereldwijd tekort van halfgeleiders voor chips.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Je kan de ps5 niet eens normaal kopen. En dan een pro versie uitbrengen. Ik geloof er niks van.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor dat zou idd uitkomst bieden om de grote vraag te voorzien. Ook zullen er genoeg mensen die hun huidige dan verkopen en een pro willen. Maar ja, ook die Scalpers zullen wel klaar zitten...

0
test

De PS5 is er nog amper, en de huidige games zijn nog niet eens fatsoenlijk geoptimaliseerd voor PS5 en Xbox series. Ze lopen een beetje op de zaken vooruit naar mijn idee.

0

Aanbevolen voor jou