PlayStation 5-bèta voegt onder andere Discord-ondersteuning toe

PlayStation 5-bèta voegt onder andere Discord-ondersteuning toe

PlayStation 5-bètagebruikers in enkele landen hebben vanaf nu toegang tot Discord Voice Chat. Dat onthult Sony op PlayStation Blog.

Daarmee is het mogelijk om via de PlayStation 5 gesprekken te voeren met gebruikers op andere platforms. Daarvoor moeten gebruikers hun PlayStation-account aan hun Discord-account koppelen, om vervolgens een gesprek via de app op mobiel of pc over te hevelen naar de console. 

Eerder bracht Microsoft een vergelijkbare update uit, waarna een volgende update het mogelijk maakte om zonder tussenkomst van de Discord-app gesprekken te voeren. Het is nog onduidelijk of Sony die ondersteuning doorvoert.

discord ps5
discord ps5 2

VRR op 1440p

Ook ondersteunt de bètaversie nu variable refresh rate op 1440p-resoluties. Variable resfresh rate is een manier om de verversingssnelheid van het scherm te synchroniseren met de framerate van de game. Daarmee wordt voorkomen dat consoles incomplete frames uitzenden die horizontale lijnen op het scherm (screen tearing) veroorzaken. Ook worden nu meer verschillende 1440p-schermen ondersteund.

Andere kleine updates betreffen de mogelijkheid om een Share Screen te starten vanaf het profiel van een vriend, een 'join game'-knop tijdens Party Chats, een kaart die tonen welke vrienden een specifieke game spelen, de mogelijkheid om handmatig beelden te uploaden naar de PlayStation-app en de optie om games te filteren bij het maken van een lijst.

Verder is het mogelijk om in te stellen wie zich kan aansluiten bij multiplayersessies en welke spelers uitnodigingen kunnen versturen.

Ps5

PlayStation 4-data op PS5

Tot slot stroomlijnt Sony het migreren van data verder. Bij het installeren van een PlayStation 4-game of een PlayStation 5-titel die oude savedata ondersteunt, krijgen spelers een melding dat deze te downloaden is. Ook is het mogelijk om alle data van een PlayStation 5 via wifi of netwerkkabel over te zetten naar een andere PlayStation 5.

Bètagebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada, Duitsland en Japan kunnen de nieuwe update nu installeren. Het is nog onduidelijk wanneer de update voor iedereen beschikbaar wordt, eerder ging de datum 8 maart rond.

Save data
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou