Overwatch 2 viert Pride met kort verhaal en cosmetische voorwerpen

Overwatch 2 viert Pride met kort verhaal en cosmetische voorwerpen

Gratis iconen en naamkaarten

Overwatch 2 viert Pride-maand voor het eerst in de game, met nieuwe cosmetische voorwerpen en een kort verhaal over zijn personages.

Alle spelers van de free-to-play shooter ontvangen een collectie spelersiconen en naamkaarten in het teken van Pride. Ook krijgt de map Midtown, New York een nieuw jasje. De straten zien eruit alsof er net een Pride-parade heeft plaatsgevonden, met confetti en vrolijke kleuren.

Blizzard heeft daarnaast een kort verhaal gepubliceerd op de website, dat canon is in het universum van Overwatch. Uit dit verhaal blijkt dat Pharah lesbisch is en Baptiste biseksueel. Spelers speculeerden al langer over de seksuele geaardheid van deze personages. Zo had Baptiste in de game soms een flirterig gesprek met de nieuwe held Lifeweaver.

Vorige maand werd bekend dat de langverwachte Hero-modus met PvE-content is geannuleerd. De overkoepelende verhaalervaring, die jaren werd beloofd, komt daarmee te vervallen, maar Blizzard zei dat de losse PvE-missies nog wel zullen uitkomen.

Daar wordt ook naar verwezen in de blogpost over het eerste Pride-event van Overwatch 2. "Nu we de OW2-ervaring uitbreiden om de aankomende PvE-lore te bevatten, beseffen we hoeveel meer we kunnen doen om de identiteit van onze personages en hun relaties te verkennen. Met ons eerste Overwatch 2 Pride-event wisten we dat we de diversiteit wilden vieren waardoor deze wereld de moeite waard is om voor te vechten."

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

-6
test

Waarom dan precies?

1
test

Er wordt flink met de ban-hammer gezwaaid de afgelopen dagen, nice.

-1

Eng he, mensen die anders zijn dan jij? Brr. Niet naar buiten gaan hoor, daar zijn ze ook die andere mensen. Lekker binnen blijven jij, is voor iedereen het beste trouwens

4

@fonsrutte gedraag je eens nerd

-2

Want anders? En ik ben inderdaad een nerd en nog trots op ook dus als je een poging deed me te beledigen zul je iets beter je best moeten doen.

1
test

Mooi gebaar, maar toch dubbel. Veel bedrijven profiteren van deze Pride aanbiedingen. Cosmetics zijn verkoopbaar, dus zorgen voor winst. Ik betwijfel dan ook of veel van deze moneymakers denken aan het menselijke aspect van deze aanbiedingen.

2
test

Update: ikhad niet gezien dat het gratis cosmetics zijn. Net iets te snel geweest. Mooi gebaar!

-2

Aanbevolen voor jou