Outcast: A New Beginning verschijnt op 15 maart

Outcast: A New Beginning verschijnt op 15 maart

Game komt uit op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S

Outcast: A New Beginning is vanaf 15 maart 2024 verkrijgbaar.

Dat heeft THQ Nordic aangekondigd. Het spel werd enkele jaren geleden aangekondigd. De eerste Outcast verscheen in 1999 en viel toen op dankzij de gedetailleerde voxel-graphics, de sci-fi-setting en de open levels waarin spelers zelf konden bepalen hoe ze bepaalde gevechten en andere situaties aanpakten.

Hoofdpersonage Cutter Slade keert in dit vervolg terug. Cutter moet de planeet Adelpha redden van een invasie van robots. De game moet daarbij net als het eerste deel een third-person actie-adventure worden.

THQ Nordic wist de Outcast-franchise in 2019 over te nemen. In 2017 gaf Bigben Interactive echter al een remake van het origineel uit, genaamd Outcast: Second Contact. In 1999 werkte het Belgische Appeal al aan een vervolg op Outcast, maar die game werd geannuleerd toen het bedrijf bankroet ging.

Outcast: A New Beginning komt uit op Steam, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Bekijk hieronder een trailer die een paar weken geleden is verschenen.

Watch on YouTube
View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Goeie herinneringen aan het eerste deel. Eens kijken wat deze voor mij gaat doen. Alleen "jammer" dat ik op die datum net in Japan arriveer... Het kon erger ;)

2
test

Ik werd al enthousiast van het nieuws dat Lennie Moore wederom de soundtrack gaat verzorgen in het nieuwe deel. De soundtrack van het eerste deel was wonderschoon. Outcast is zo'n titel de weinigen nog kennen. Diegene die het gespeeld hebben zijn over het algemeen enthousiast. Voor de PC had je destijds een beest van een videokaart nodig, 8 hele megabytes op zijn minst! Alles in software gerendered, met een resolutie van een postzegel terwijl 1024x768 met 3D hardware acceleratie net de norm begon te worden. Het verhaal was een gesloten cirkel, waarbij alles verhaaltechnisch vernuftig in elkaar stak. Tot de reden aan toe waarom de inwoners van de vreemde wereld Adelpha ook Engels spraken met Cutter. Ik hoop dat ook in het nieuwe deel weer de cultuur en wereld van Adelpha verder uitgediept gaat worden. Overigens is het plot van deel 2 inhoudelijk niet veel anders geworden dan de al veel eerdere aankondiging die indertijd zou uitkomen voor de PS2. Ook toen al was er een vreemde invasiemacht met machines. Het geduld gaat na meer dan 20 jaar beloond worden?

1
test

Yeah, die soundtrack was geweldig. Ik heb sterke herinneringen aan het origineel. Die zomer werkte ik overdag op het akkerland van mijn vader, en dan probeerde ik 's avonds met verbrande armen (en soms ook rug) op de minst pijnlijke manier op de bureaustoel achter mijn pc te zitten om Outcast te spelen. Ik ben volgens mij nooit voorbij het tweede of derde level gekomen, maar genoot van de enorme vrijheid die het design mij als speler bood.

2
test

Die soundtrack speel ik zo nu en dan nog wel eens af, want je hebt helemaal gelijk :)

2

Aanbevolen voor jou