Oude PlayStation-accessoires in de toekomst mogelijk compatibel met PS5

Oude PlayStation-accessoires in de toekomst mogelijk compatibel met PS5

Sony werkt mogelijk aan het compatibel maken van oude PlayStation-accessoires met PlayStation 5.

Dat blijkt uit een nieuw patent van Sony, dat werd gevonden door Game Rant. In het patent is te zien hoe oude accessoires van voorgaande PlayStation-consoles aan de PS5 verbonden kunnen worden. 

Zo worden oude DualShock-controllers, een PlayStation Move-controller, de Sony Media Remote, een memory card, een PlayStation-muis, een EyeToy en zelfs een PSP Go op de bijbehorende illustratie verbonden.

Het is niet bekend of Sony van plan is om echt iets met de vastgelegde technologie te doen. Fans speculeren dat het PlayStation Plus-abonnees, die sinds kort met de hogere 'tiers' ook oude PlayStation-games kunnen spelen, meer opties wil geven qua bijbehorende accessoires. Het is echter ook mogelijk dat Sony bezig is met het emuleren van de functionaliteiten van deze accessoires, in plaats van het direct bruikbaar maken van de accessoires op de PS5.

PlayStation

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gaat het dan toch spontaan mogelijk zijn om ps5 games met een ps4 controller te spelen of blijven ze hangen in hun illusie dat dat niet kan?

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor het is geen excuus. Voor een ontwikkelaar is het geen enkel probleem om een normale trilfunctie te ondersteunen. Dat zou het lokaal multiplayer spelen een stuk voordeliger maken. Tevens is dat ook te zien met third party games die zonder enige problemen op bijvoorbeeld de Xbox werken.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola onzin. Ze kunnen het gemakkelijk implementeren. Games hebben altijd en zullen ook altijd prima werken zonder haptische feedback van een dual sense controller. Edit: denk zoals hierboven benoemd maar aan 3rd party games en ps games die op pc uitkomen.

0
test

M’n move controllers van de ps3 gebruik ik al sinds dag 1 op de ps5 voor vr games samen met m’n os4 vr headset en camera. Dus voor een deel werkt dit zoiezo al. Maar als dit ook voor games gaat betekenen dan moedig ik dit zeker aan :D

0

Aanbevolen voor jou